Strýcová po neúspěšné obhajobě osmifinále: Mám pořád chuť se prát, ale cestování je pro mě ubíjející

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE: Černý den na Roland Garros pokračuje. Stejně jako Petra Kvitová, Kristýna Plíšková a Lukáš Rosol už v pavouku dvouhry nefiguruje ani Barbora Strýcová. Třiatřicetiletá česká tenistka podlehla v úvodním kole finalistce turnaje z roku 2010 Australance Stosurové 2:6 a 6:7(3). „Ze začátku jsem hrála něco, co na ni vůbec neplatilo. Ve druhém setu jsem bohužel neproměnila pár šancí,“ hodnotila po bolestivé porážce Strýcová.

Jak byste zápas dvou zkušených hráček zhodnotila?
Nevím, co k tomu říct. Ona hrála ze začátku mnohem líp než já, nemohla jsem se do toho dostat. Hrála jsem něco, co na ni vůbec neplatilo. Ve druhém setu jsem bohužel neproměnila pár šancí. Mrzí mě to.

Loni se vám na grandslamech dařilo. Letos jste zatím oba zápasy prohrála. Je to náhoda?
Nic v životě podle mě není náhoda. Soupeřky na grandslamu jsou těžké. Samantha je zkušená, hrála tady finále (v roce 2010; pozn. red.). Pořád umí zahrát výborný tenis. Nic mi nedala zadarmo.

Co říkáte na úplně nový kurt Simonne Mathieuové?
Je to fajn kurt, udělali to hezky. Nechali tam takový skleníkový efekt.

Ve čtyřhře jste kousek od pozice světové jedničky. Jak to vnímáte?
Samozřejmě mám nějaké své cíle, kterých chci dosáhnout. Loni jsme tady hrály s Andreou (Sestini Hlaváčkovou), takže mám celkem velkou obhajobu. Budu se snažit žebříček zase o kousek zlepšit, i když to bude velmi náročné.

Jak dlouho vám bude trvat hodit tuto porážku za hlavu?
Jeden den, protože zítra je nový den. Porážky k tenisu patří, musím jít dál. Samozřejmě mě to mrzí, loni jsem tady hrála výborně.

Máte v sobě pořád stejnou chuť?
Mám pořád stejnou chuť prát se v zápasech a makat, ale absolutně nemám chuť cestovat. Je to pro mě ubíjející. Sice cestujeme po krásných městech, ale my z těch měst nic nevidíme. Čím jsem starší, tím je to náročnější.

Dá se sezóna naplánovat jinak?
Je to hrozně těžké. Pořád honíme body, abychom se dostali na turnaje. Takže vynechat některé velké turnaje nemůžu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

I can’t say in to the next round but I can say in to the next day!! ??

Příspěvek sdílený Barbora Strycova? (@barborastrycova),Kvě 27, 2019 v 3:53 PDT