Kvitová o titul z Roland Garros bojovat nebude. Češka se kvůli bolavému předloktí odhlásila

- Filip Lefenda

Petra Kvitová se na letošním Roland Garros nepředstaví. Světová šestka se z pařížského turnaje v pondělí dopoledne odhlásila. Ze hry vyřadilo jednu ze spolufavoritek na celkové vítězství bolavé levé předloktí.

Kvitová měla do turnaje vstoupit krátce po poledni soubojem s Rumunkou Soranou Cirsteaovou, tu ale nakonec vyzve Slovinka Kaja Juvanová – šťastná poražená z kvalifikace.

"Mrzí mě, že musím oznámit své odhlášení z Roland Garros," napsala Češka dvě hodiny před začátkem utkání na svém Twitteru. "Už několik týdnů se potýkám s bolestí v levém předloktí," pokračovala semifinalistka z roku 2012 s tím, že pokud by k utkání nastoupila, mohlo by se zranění zhoršit.

"Před dvěma roky jsem na Roland Garros absolvovala svůj comeback, a proto mě opravdu mrzí, že zde letos hrát nebudu. Bylo to velice složité rozhodnutí," přiznala Kvitová.

"Organizátorům přeji, aby se letošní ročník vydařil. Už nyní se nemohu dočkat, až se sem za rok vrátím," uzavřela Kvitová. 

Více by měla devětadvacetiletá Češka sdělit zástupcům médií na dnešní tiskové konferenci, která je naplánována na 11:30 hodin.