Nejsem žádná ovečka, rozzlobila se Karolína Plíšková. Popudily ji lživé komentáře

- Jan Vojkůvka

Situace okolo Karolíny Plíškové má k ideálu daleko. Česká tenistka se od února trápí se zdravím, kvůli kterému není schopna ani naplno trénovat. Zkusila si turnaj ve Stuttgartu, kde vypadla hned ve svém prvním utkání a následně se musela odhlásit z J&T Banka Prague Open, když jí lékaři důrazně doporučili nehrát. Strhla se lavina nejrůznějších spekulací, na které se Plíšková rozhodla reagovat na svých webových stránkách.

„Chtěla bych reagovat na některé nepravdy, které jsem dnes zachytila na webu idnes.cz a uvést je na pravou míru,“ napsala Plíšková ve svém oficiálním vyjádření, v němž se rozhodla zareagovat na zveřejněný článek na webu iDnes.cz.

„Článek pojednává o tom, že jsem neoblíbená u českých fanoušků, také proto, že jsem se odhlásila z turnaje v Praze, neudělala jsem tiskovku a autogramiádu,“ vysvětluje Plíšková, jež byla přinucena kvůli svým zdravotním problémům zrušit svou účast na J&T Banka Prague Open. Ředitelka Petra Černošková na začátku týdne oznámila, že Karolínu trápí virus, který se nedaří doktorům z jejího těla odstranit.

„Hrát turnaj jsem moc chtěla, každý den jsem byla v kontaktu s lékařem a snažila se nastoupit, ale od profesora Koláře přišel striktní zákaz,“ pokračovala Plíšková. „Mohla bych si zničit celou kariéru a hlavně zdraví. Turnaji jsem hned po odhlášce nabídla, že bych autogramiádu a setkání s fanoušky udělala. Řekli, že nic není potřeba.“

Na turnaj přesto dorazila a dle svých slov se setkala se spoustou fanoušků a uspořádala i autogramiádu. „A pak vyjde tenhle nepravdivý článek, plný lží,“ rozzlobila se.

„Možná na vás působím studeně, a že mě nic nezajímá a vše je mi jedno. Nejsem žádná ovečka, co jde s davem. Ale to, že se nepřetvařuji a nedělám vše jen pro to, abych si za každou cenu získala lidi, neznamená, že mi na fanoušcích nezáleží. Pevně věřím, že jsou i tací, kteří tomu rozumí a vědí jak to je doopravdy,“ dodala bývalá světová jednička.

Vyjádření Karolíny Plíškové si můžete přečíst i na jejích webových stránkách.

Zdraví Karolíny Plíškové je podlomené od letošního únorového zápasu Fed Cupu, a i když všichni v jejím týmu věřili, že se začne situace zlepšovat, naopak se nadále zhoršovala. Po finále v Miami nebyla schopná absolvovat ani jeden plnohodnotný trénink.

Její pokus o návrat na kurty ve Stuttgartu skončil porážkou ve druhém kole s Victorií Azarenkovou a bolesti, kterými Plíšková trpí, se staly důvodem, proč nemohla nastoupit na turnaj WTA v Praze.

Česká tenistka je v péči profesora Pavla Koláře a dalších specialistů. K její léčbě musely být nasazeny i zakázané kortikoidy, které profesor Kolář musel nahlásit u WTA. Zda léčba zabrala a Karolína se dokáže na kurty vrátit ještě během antukové části sezony, mohou rozhodnout v nejbližší dny. Ve čtvrtek se měla dozvědět výsledky krevních testů.