Díky, Lucko! Muchová využila dárek od Šafářové naplno

- Jakub Slunečko

Původně měla v Praze talentovaná tenistka Karolína Muchová bojovat už od kvalifikace, nakonec ale měla štěstí a po odhlášení Lucie Šafářové ze soutěže singlu dostala divokou kartu. Tu využila naplno, když otočila zápas s Polkou Swiatekovou a postoupila do druhého kola. Po zápase pak šťastná Muchová děkovala Šafářové za volný vstup do soutěže, který jí zkušenější krajanka přenechala.

„Za kartu jsem byla strašně ráda, nakonec jsem ji využila dobře,“ usmívala se po zápase Karolína Muchová. Její krajanka Lucie Šafářová jí totiž už dříve divokou kartu přenechala, lépe řečeno doporučila jako náhradu místo sebe do soutěže singlu právě Muchovou, se kterou se nedávno setkala v českém fedcupovém týmu.

„Chtěla jsem, aby divokou kartu místo mě dostala Karolína, kterou jsem měla možnost sledovat při Fed Cupu v Prostějově a moc se mi líbila,“ prozradila už dříve Šafářová, která sledovala Muchovou při její parádní premiéře ve Fed Cupu.

Mladá Češka tak po doporučení Šafářové nastoupila rovnou do prvního kola na centrální kurt v Praze. Vřava fanoušků už ji po zkušenosti s Fed Cupem tolik nerozhodila, ale za začátku měla problém s rozehranou kvalifikantkou Igou Swiatekovou.

„Byl to těžký zápas. Soupeřka měla hodně nahraných zápasů a ze začátku mě k ničemu moc nepustila,“ přiznala Muchová, která první set prohrála 4:6. „Na kurtu jsem se celou dobu trápila sama se sebou a jsem ráda, že jsem zvládla koncovku. Bylo to na hraně, ale šla jsem si proto odvážněji než ona,“ dodala poté, co otočila zápas na 4:6, 6:1 a 6:4.

Polka se nevzdávala, ale dvaadvacetiletou Češku hnalo dál domácí publikum v Praze. „Určitě mi pomohla podpora diváků. Mám tady navíc rodinu i hodně kamarádů,“ pochvalovala si česká tenistka atmosféru na centrálním kurtu.

S fanoušky nakonec mohla šťastně oslavit výhru a postup do druhého kola. Nezapomněla znovu poděkovat Lucii Šafářové za to, že jí kartu do hlavní soutěže předala. „Lucce jsem psala, i tady jsem jí poděkovala a moc si toho vážím, že udělala takové gesto. Myslím, že moc hráček by tohle neudělalo.“

Jízda Karolíny Muchové na J&T Banka Prague Open tak může pokračovat dál. Ve druhém kole vyzve česká hráčka Američanku Jennifer Bradyovou. „Čeká mě další těžký zápas, švihá dobrý forhend, bude to nepříjemná a těžká soupeřka,“ tušila Muchová.