Volání antuky! Kvitová plánuje před Roland Garros tři turnaje, Plíšková o jeden víc

- Jan Havlovic

Dvě nejlepší české tenistky se připravují na vstup do antukové části sezony, která bude pro Petru Kvitovou i Karolínu Plíškovou velmi důležitá. Obě české hvězdy se představí již v příštím týdnu na turnaji v německém Stuttgartu, kde bude aktuální světová čtyřka Plíšková obhajovat loňský titul. Vrcholem antukové sezony bude tradičně pařížské French Open.

Petra Kvitová i Karolína Plíšková v loňském roce na antuce zářily. Prvně jmenovaná triumfovala na podnicích v Praze a v Madridu, na French Open došla i vinou náročného programu „jen“ do třetího kola.

Podobně se dařilo i Karolíně Plíškové, která hned na úvod antukové sezony ovládla turnaj v německém Stuttgartu. Poté došla v Madridu do semifinále a na French Open vypadla ve třetím kole.

Dvě aktuálně nejlepší české tenisové hvězdy odstartují sezonu shodně ve Stuttgartu s tím rozdílem, že Petra Kvitová skončila v loňském roce hned v prvním kole a Karolína Plíšková bude hájit 470 bodů za celkové vítězství.

Aktuální světová čtyřka si přidala do programu také domácí J&T Banka Prague Open, kde bude největší hvězdou a nasazenou jedničkou. Do Stromovky dorazí i Petra Kvitová, která bude hostem na dětském dni.

Plíšková i Kvitová mají v plánu se zúčastnit turnaje v Madridu, kde obě obhajují velký počet bodů, a poté také podniku v italském Římě. Vrcholem letošní antukové sezony bude tradičně French Open. Na pařížské antuce budou Kvitová i Plíšková obhajovat shodně účast ve třetím kole.