Lahyani nepochopitelně zařízl Isnera. Ten uklidňoval fanoušky

- Marek Bartošík

Forma je většinou činitel, který se probírá u tenistů a tenisek. Pokud bychom však měli zhodnotit výkonnost populárního tenisového sudího Mohameda Lahyaniho v posledních měsících, nevolili bychom zrovna slova chvály. Po „legendární“ motivační řeči k Nicku Kyrgiosovi na loňském US Open a výrazném pochybení z únorového turnaje v Riu se Švéd mýlil znovu. Tentokrát v Miami.

Obhájce titulu John Isner zahrál ve čtvrtfinále Masters v Miami za stavu 7:6 a 3:4 účinné podání, které Roberto Bautista-Agut vrátil pouze do středu kurtu. Americký dlouhán se chystal k agresivnímu forhendu, když vtom švédský rozhodčí Mohamed Lahyani zahlásil servis jako aut.

Isner se na něj nepříliš chápavě podíval a Lahyani mu potvrdil, že míček skončil v autu. „Viděl jsem to tak,“ vysvětloval. Američan si však vzal challenge, která ukázala, že jeho servis byl dobrý. Dokonce se ani zdaleka nepřiblížil čáře!

Za svou hrubku se švédský sudí ihned omluvil, fanoušci na něj přesto začali pískat. Isner se zachoval jako gentleman a nespokojené diváky pomohl uklidnit. Zápas mohl pokračovat.

Třiatřicetiletý Američan jej nakonec vyhrál ve dvou tiebreacích a v Miami postoupil potřetí v kariéře mezi nejlepší čtyři. V boji o finále ho čeká talentovaný Kanaďan Felix Auger-Aliassime.