Bouřlivák Kyrgios: Bez okolků zdůraznil slabiny TOP 3

- Radek Štohl

Recept na nejlepší tenisty světa by si snad přál znát každý. Nick Kyrgios však úspěšnou taktiku vypozoroval. Australan během dosavadní kariéry porazil Novaka Djokoviče, Rafaela Nadala a také Rogera Federera, proti všem to ke všemu dokázal v prvním vzájemném zápase. Kyrgios tak nedávno prozradil, jak s nejlepšími hrát.

Nick Kyrgios vs. Novak Djokovič – 2:0.

Nick Kyrgios vs. Rafael Nadal – 3:3.

Nick Kyrgios vs. Roger Federer – 1:3.

To je bilance vzájemných zápasů, kterou se třiadvacetiletý tenista pyšní proti třem nejlepším hráčům poslední doby.

Vše začalo ve Wimbledonu 2014, Kyrgios při premiéře na nejslavnějším turnaji světa zařídil velký šok, v osmifinále vyřadil jednoho z favoritů Rafaela Nadala. Španělského soupeře porazil 3:1 na sety. Od té doby ho zdolal ještě v Cincinnati a letos v Acapulcu. „Rafa miluje defenzivní styl hry. Musíte se protlačit přes jeho forhend a správně odhalit, jak daleko stojí," vyjádřil se bývalý nejlepší junior o prvním konkurentovi.

Hned v další sezóně se Kyrgiosovi do cesty postavil Roger Federer, kterého v Madridu udolal 6:7(1), 7:6(5), 7:6(12). Rovněž na švýcarském géniovi dokázal najít slabinu. „Federer má samozřejmě obrovský talent a je nejlepším hráčem všech dob. Jakmile se však zápas dostane k hraničním situacím, tak už toho má dost," domnívá se aktuálně třiatřicátý hráč dvouhry.

Vůbec nejlepší bilanci má Nick Kyrgios proti Novaku Djokovičovi, světovou jedničku v sezóně 2017 přehrál jak v Acapulcu, tak později v Indian Wells. Srbovi ke všemu nedovolil uhrát jediný set. „Djokovič má problémy s krátkými údery, k síti nechodí příliš rád. Jeho druhý servis občas bývá nestabilní," zakončil Australan, který vyzrál také na dalšího člena TOP 4 Andy Murrayho.