Brutální zápas v Miami. Nejprve nevyužité mečboly, pak kolaps v křečích

- Marek Bartošík

Tenis je někdy krutý sport. V Miami se o tom přesvědčil Nicola Kuhn, jehož tělo nevydrželo náročný duel proti Mischovi Zverevovi. Devatenáctiletý Španěl promarnil osm mečbolů a ve čtvrté hře rozhodujícího setu se bezmocně skácel na kurt.

První kolo Masters v Miami. Až 255. hráč světa Nicola Kuhn podával v den svých devatenáctých narozenin za stavu 6:4 a 5:2 na senzační vítězství proti Mischovi Zverevovi. Vypadalo to, že zápas brzy skončí, tenisté opustí kurt a Španěl bude mít dva důvody k oslavě.

Nestalo se tak. Německý tenista se vzchopil, odvrátil neuvěřitelných osm mečbolů (všechny na returnu) a vynutil si rozhodující set.

I v něm měl navrch devatenáctiletý Kuhn, když ve třetí hře získal brejk. V následujícím gemu ale jeho tělo po více než dvou hodinách boje řeklo dost. Španělský mladík se skácel v bolestech k zemi a duel pro něj za stavu 6:4, 5:7 a 2:2 skončil.

Pomoci se dočkal po přibližně patnácti vteřinách. I přes podpírání měl poté Kuhn problémy kurt opustit.

„Tak brutální sport to je. Doufám, že je (Nicola Kuhn) v pořádku,“ komentoval neštěstí svého kolegy Denis Shapovalov. Přidal se i Felix Auger-Aliassime. „Je to těžké sledovat. Doufám, že jsi v pořádku, kamaráde.“