Kvitová s Plíškovou mají v Miami volný los. Hned na úvod uvidíme české derby

- Jan Havlovic

V neděli byla rozlosována hlavní soutěž kvalitního turnaje v Miami. Petra Kvitová i Karolína Plíšková mají jako nasazené hráčky v prvním kole volný los. Hned na začátku celého turnaje se fanoušci mohou těšit na české derby – rozjetá Markéta Vondroušová vyzve Barboru Strýcovou. Kateřinu Siniaková čeká měření sil s Číňankou Čeng.

Petra Kvitová vypadla v Indian Wells již po úvodním zápase a v Miami by si ráda spravila chuť. Nasazená trojka obhajuje loňské osmifinále a nyní bude vyhlížet soupeřku pro úvodní zápas. Česká tenisová jednička se utká s vítězkou duelu mezi Řekyní Sakarriovou a Srbkou Danilovicovou.

Mezi nasazenými hráčkami figuruje pochopitelně také Karolína Plíšková. Nasazená pětka narazí ve druhém kole na lepší z dvojice Šuaj Čang/Petra Martičová. Plíšková bude v Miami obhajovat loňskou čtvrtfinálovou účast.

Los vůbec nepřál Barboře Strýcové a Markétě Vondroušové. České tenistky čeká hned v prvním kole vzájemný souboj. Mírnou favoritkou bude Vondroušová, která se v minulém týdnu blýskla čtvrtfinálovou účastí v Indian Wells. Potkají se tak dobré kamarádky a deblové parťačky – Strýcová s Vondroušovou spolu došly v tomto roce na Australian Open až do semifinále.

Zatím poslední jistou českou účastnicí hlavní soutěže je Kateřina Siniaková. Dvaadvacetiletá česká tenistka nezažívá ve dvouhře vůbec povedené období, když v tomto roce vyhrála v hlavní soutěži dosud jediné utkání. V pořadí druhou výhru může přidat v souboji s Číňankou Saj-saj Čeng, kterou vyzve poprvé v kariéře.

Další tři české tenistky si mohou zajistit účast v hlavní soutěži přes kvalifikaci. Hned v pondělí rozehrají kvalifikační boje Kristýna Plíšková, Karolína Muchová a Marie Bouzková.