Nadalovo zranění je vážnější. Vynechání semifinále s Federerem nebude jediné

- Jan Vojkůvka

Když Rafael Nadal vzdal svou účast v semifinále turnaje v Indian Wells kvůli zánětu v koleni, mnohé fanoušky tím pořádně rozesmutnil. Asi každý se těšil na další bájnou bitvu mezi Nadalem a odvěkým rivalem Federerem. Jenže Španělovi se není, co divit. Podle všeho bude jeho absence delší.

Nadala trápí patellar tendonitis, což je tzv. skokanské koleno. S tím má problémy dlouhodobě a i ono stálo za předčasným ukončením loňské sezony (kromě dalších problémů s kotníkem a břišním svalstvem). Kvůli němu nehrál loni také po Australian Open tři měsíce. A v Indian Wells se ozvalo znovu.

Ve čtvrtfinále proti Karenu Chačanovovi se objevily problémy, s nimiž se snažil druhý den vypořádat, ale na kurt proti Rogeru Federerovi nakonec nastoupit nemohl.

Zranění však Nadala připraví i o turnaj Masters v Miami. Odhadovaný termín návratu, ve který sám Španěl věří, je v polovině dubna. Tak, aby stihl podnik v Monte Carlu.

„Vrátím se teď domů a pokusím se plynule přejít na antuku. Chci se zkusit stoprocentně připravit na Monte Carlo, kde bych se chtěl vrátit,“ řekl na tiskové konferenci.

Nadal sice už dříve uvažoval, že by turnaj v Miami vynechal, ale po dobrých výkonech v Indian Wells si přeci jen věřil na absolvování obou amerických událostí. K tomu však nedojde. A to kvůli neustálým problémům s koleny.

„Od začátku sezony se cítím chvíli fajn, chvíli hůř, a to podle stavu kolene. Ve čtvrtfinále jsem ho ale hodně cítil,“ přiznal. „Musel jsem se rozhodnout, jakým směrem se ubrat, abych se dal dohromady, a to co nejdříve. Abych řekl pravdu, v tuto chvíli nepochybuji, že se stihnu připravit na Monte Carlo.“

Jak se ale už v minulosti několikrát stalo, Nadala mnohdy zdraví na kurt nepustilo v době, kdy si to plánoval. Snad to nebude tento případ.