Fenomenální Federer! Švýcar slaví jubilejní stý titul

- Jan Havlovic

Roger Federer ovládl poosmé v kariéře turnaj v Dubaji a slaví zisk jubilejního 100. titulu na okruhu ATP! Legendární švýcarský tenista si v sobotním finále poradil s Řekem Stefanosem Tsitsipasem, kterého porazil za 71 minut po setech dvakrát 6:4 a oplatil mu osmifinálovou porážku z letošního Australian Open.

Legendární Roger Federer překonal v sobotu večer další významný milník! Švýcarský tenista získal v sedmatřiceti letech jubilejní stý titul na okruhu ATP a přes tuto magickou hranici se přehoupl jako druhý tenista v historii. Víc titulů má v tuto chvíli pouze Američan Jimmy Connors, který vyhrál 109 turnajů.

Historický zápis se podařil dvacetinásobnému grandslamovému šampionovi na oblíbeném turnaji v Dubaji, který vyhrál již poosmé. V sobotní finálové řeži si poradil s teprve dvacetiletým Stefanosem Tsitsipasem, kterého porazil za 71 minut po setech dvakrát 6:4. Federer tak řeckému soupeři oplatil osmifinálovou porážku z letošního Australian Open.

„Ani nevím, jestli byl už Stefanos na světě, když jsem získal svůj první titul,“ zavtipkoval Federer při slavnostním ceremoniálu. Premiérový titul získal Švýcar v roce 2001 v italském Miláně, tou dobou se malý Stefanos učil ve dvou letech teprve pořádně mluvit.

Sedmatřicetiletý švýcarský tenista rozhodně má na to, aby překonal i magických 109. titulů Jimmyho Connorse. Federer bude mít možnost stáhnout náskok legendárního Američana již na blížících se podnicích v Indian Wells a Miami, kde se mu také dlouhodobě daří.