Vondroušová jede! V Maďarsku předvedla famózní otočku a je ve čtvrtfinále

- Jan Havlovic

Markéta Vondroušová postupuje na turnaji v maďarské Budapešti do čtvrtfinále! Devatenáctiletá tenistka uspěla ve čtvrtečním těžkém duelu proti Rusce Anně Blinkovové, kterou udolala po dvou a půl hodinách po setech 7:6(6), 3:6 a 6:3. Mladá Češka postoupila mezi nejlepší osmičku poprvé od loňského července. O semifinále si to rozdá s Rumunkou Beguovou.

Markéta Vondroušová hraje v Budapešti teprve druhý turnaj v sezoně. Devatenáctiletá česká tenistka ale předvádí kvalitní výkony a v hlavním maďarském městě postupuje po druhé výhře nad Ruskou Blinkovovou do čtvrtfinále.

Mladá Češka se však na postup ve čtvrtečním večerním duelu pořádně nadřela. V dramatickém úvodním setu nejprve odvrátila za stavu 5:6 setbol a vynutila si tiebreak. A v něm se děly věci.

Aktuálně 81. hráčka světového žebříčku prohrávala již 2:6 a čelila hned čtyřem setbolům soupeřky. Vondroušové se ale povedl neskutečný obrat, když získala hned šest bodů v řadě a uzmula první sadu na svou stranu!

Druhá sada byla ve znamení špatného servisu obou aktérek tohoto duelu. Vondroušová přišla o servis hned čtyřikrát, kdežto Blinkovová pouze dvakrát, a tak si Ruska vynutila rozhodující sadu.

V té si počínala lépe Vondroušová, které se podařilo prolomit servis ruské soupeřky hned třikrát. Mladá Češka si tak po dvou a půl hodinách vypracovala mečbol, který také úspěšně proměnila.

„Byl to moc těžký zápas, hrály se dlouhé výměny. Jsem ráda, že jsem to zvládla,“ hodnotila Vondroušová, která v dalším zápase narazí na Rumunku Beguovou. „Očekávám náročný duel. Už jsme se s trenérem dívali na její zápasy, takže probereme, s jakou taktikou do toho utkání půjdu,“ dodala devatenáctiletá tenistka.

Vondroušová si zahraje čtvrtfinále poprvé od loňského července, kdy si zahrála ve švýcarském Gstaadu v semifinále.