Dostala se do hry na poslední chvíli, teď je bojovnice Hradecká v Dubaji krok od hlavní soutěže

- Filip Lefenda

Až na poslední chvíli dostala Lucie Hradecká možnost zahrát si z pozice náhradnice kvalifikaci prestižního podniku kategorie WTA Premier v Dubaji. Se svou šancí ale zatím nakládá výborně – poté, co minulý týden získala po pěti letech singlový titul, přidala ve Spojených arabských emirátech už osmé vítězství v řadě.

Po odhlášení se Maďarky Babosové vyzvala třiatřicetiletá vítězka posledního turnaje v Trnavě Britku Eden Silvaovou, s níž však uhrála v úvodním setu jen dva gemy.

Pak si ale zkušená Češka vzpomněla na formu z minulého týdne a po setech 2:6, 6:2 a 6:1 duel bez problémů otočila ve svůj prospěch. Zápas trval celkem hodinu a 32 minut a Hradecká si v něm pomohla i šesti esy.

O postup do hlavní soutěže si Hradecká ve Spojených arabských emirátech, kde dosud startovala pouze v roce 2017, zahraje se Slovinkou Polonou Hercogovou, která se nečekaně natrápila s Američankou Elbabaovou. Tu přetlačila po velké bitvě až ve třech setech.

V Dubaji naopak končí Kristýna Plíšková, jež nestačila na dvacetiletou Rusku Samsonovovou. O šest let starší Češka prohrála bez jediného brejku 4:6 a 2:6.

Dubai Duty Free Tennis Championships (ženy, UAE, 2 828 000 USD, tvrdý povrch)
1. kolo kvalifikace
Eden Silvaová (GBR, 461.) – LUCIE HRADECKÁ (456.) 6:2, 2:6, 1:6
KRISTÝNA PLÍŠKOVÁ (90.) – Ljudmila Samsonovová (RUS, 167.) 4:6, 2:6