Nový povrch, známé míče. Češky si zvykají na Ostravar arénu, zítra budou kompletní

- Petr Sumbal

V pondělí si v Ostravar aréně poprvé zatrénovala Barbora Krejčíková, dnes si halu pod pečlivým dohledem nehrajícího kapitána Petra Pály osahala také Markéta Vondroušová. Karolína Plíšková s Kateřinou Siniakovou dorazí večer, pak bude český fedcupový tým kompletní. „Kurt vypadá dobře, uvidíme ještě, co řeknou zítra Kája s Katkou,“ sdělil své první dojmy z nově natřeného kurtu Pála.

Minulý týden se na dvorci proháněli čeští daviscupoví reprezentanti v bitvě s Nizozemskem, teď už ale kurt ve vítkovické Ostravar Aréně patří Fed Cupu. Aby byla rychlost kurtu přesně podle přání českého týmu, byla na něj hned po skončení Davis Cupu nanesena nová vrstva nátěru.

„Kurt vypadá dobře, uvidíme ještě, co řeknou zítra Kája s Katkou, shrnul své první poznatky z modrého dvorce nehrající kapitán Češek Petr Pála, který bedlivě sledoval, jak se připravuje nejmladší členka týmu Markéta Vondroušová. „Postupně se bude ještě trochu zrychlovat a pak by to mělo být tak, jak jsme dopředu nahlásili,“ přikývl Pála spokojeně. „Teď už jde jen o to, zvyknout si na odskoky.“

Na míče si český tým příliš zvykat nemusí, nečekají ho v tomto ohledu žádné novoty. Stejně jako všechna domácí utkání se bude hrát s tenisáky značky Wilson, typ Tour All Court 3 Ball. „Míče známe, hrajeme s nimi už hrozně dlouho, takže by to mělo být v pohodě,“ věří Pála.

Zítra čeká první trénink v Ostravě také obě předpokládané tahounky Pálova týmu, Karolínu Plíškovou a Kateřinu Siniakovou. „Zítra ráno si každá zvlášť hodinku a půl zahrají,“ řekl Pála, který doufám, že se o víkendu vítkovická, jinak hlavně hokejová hala, co nejvíce zaplní. „Věřím, že si lidi cestu najdou, holky se na atmosféru těší, a já taky,“ uzavřel Pála, který už vlastní šest fedcupových trofejí. V cestě k tomu sedmému stojí jako první Rumunky.


Galerie