Koleno mě nelimituje. Rumunkám mám co vracet, hlásí Vondroušová

- Marek Bartošík

Jako druhá z nominovaných českých tenistek pro fedcupové utkání proti Rumunsku dorazila do Ostravy Markéta Vondroušová. Připojila se tak k Barboře Krejčíkové. Karolína Plíšková a Kateřina Siniaková se k týmu přidají ještě během úterý. Benjamínek domácího výběru si pochvaluje svůj zdravotní stav, na nadcházející duel se těší.

Markéta Vondroušová letos odehrála jediný turnaj, a to Australian Open. Dříve ji do hry nepustily problémy s kolenem. „Už je to lepší, díky tejpům mě to vůbec nelimituje. Byla jsem u několika doktorů. Zjistili, že to není nic, co by se mělo operovat,“ uklidňuje devatenáctiletá česká tenistka.

Po Barboře Krejčíkové i druhá česká reprezentantka otestovala povrch v Ostravar Aréně. „Přijela jsem před dvěma hodinami, najedla jsem se a hned šla trénovat. Kurt je v pohodě, jen si musím zvyknout na světla. Máme na to dost času,“ zmiňuje vítězka předloňského turnaje ve švýcarském Bielu.

Atmosféru Fed Cupu Vondroušová okusila už v roce 2017 na půdě Spojených států, premiéru má tedy za sebou. Nyní ji kapitán Petr Pála vybral znovu. „Jsem ráda, že jsem se do týmu dostala. Konkurence je velká,“ uvědomuje si.

Proti některým Rumunkám už má nejmladší z nominovaných Češek herní zkušenosti. Loni podlehla Bogdanové na French Open, o rok dříve si připsala prohru ve čtyřhře proti Niculescuové ve čtvrtfinále Wimbledonu.

„Mám jim co vracet. Rumunky jsou určitě silné, ale to my taky. Dají se porazit. Publikum nás požene, těším se na to,“ vyhlíží nadcházející střetnutí Vondroušová.

Čtyřhru hrát asi nebude, přesto se jí nebojí. „Troufám si na všechno,“ říká čerstvá semifinalistka Australian Open, kde hrála po boku Barbory Strýcové. „Vyšlo nám to tam, finále nám uteklo těsně. Byla to pro mě skvělá zkušenost.“

Počínání Vondroušové na melbournském grandslamu chválil i Petr Pála. „Turnaj byl super. V singlu jsem uhrála kolo. Kvůli noze jsem moc netrénovala. Nevěděla jsem, v jaké budu kondici. Takže to pro mě byl dobrý výsledek,“ hodnotí aktuálně 72. hráčka světa.