Kvůli finále mixu přišla o turnaj. Neměnila bych, směje se Krejčíková

- Jakub Slunečko, Jan Vojkůvka

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE: Barbora Krejčíková na letošním Australian Open opět prokazuje, nakolik je elitní deblistkou. Když neřádí s Kateřinou Siniakovou v ženské čtyřhře, vše si dokáže nahradit v mixu. A s Američanem Rajeevem Ramem si v sobotu zahraje o titul.

„Jsem ráda, že mám tak dobrého parťáka, se kterým jsem se z ničeho nic ocitla ve finále mixu. To je úplně úžasný, nádherný výsledek,“ zářila Krejčíková, jež s Ramem absolvuje druhý turnaj ve smíšené čtyřhře. Poprvé, na Australian Open v roce 2017, byl česko-americký pár vyřazen v prvním kole.

Letos ale jdou výkony obou tenistů strmě nahoru. Zatímco v prvních dvou kolech o svých postupech rozhodovali v supertiebreaku, čtvrtfinále a semifinále zvládli bez ztráty setu.

„Je to super parťák, skvěle se doplňujeme. Na podzim mi psal, jestli budu hrát a já dlouho nevěděla, ale nelituju,“ podotkla Krejčíková. Jako tenista má skvělý servis. Jak je vysoký, tak pokryje hodně místa na síti, je rozhodně dobrý hráč. Mimo kurt je tichý, takový pohodář. Je ke mně hodně milý a příjemný,“ těší Krejčíkovou.

Jednu chybičku ale přeci jen na postupu do finále našla, i když hodně v nadsázce. „Přišla jsem tím o turnaj ve dvouhře, který jsem mohla hrát,“ smála se Krejčíková. „Je konec ledna a odehrála jsem jen dva singlové zápasy. Ale neměnila bych, je super, že jsme ve finále a chceme si odvézt pohár a ne talíř,“ dodala bojovně.

I Krejčíková se potýká v Melbourne se všudypřítomným horkem, který dokonce ve čtvrtek přinutil pořadatele zatáhnout střechy na kurtech, kde to bylo možné. „Venku je jak v peci, je to příšerné. Je dobře, že pozměnili pravidla a nehraje se v takových podmínkách. Tohle počasí je o zdraví,“ přitakala česká tenistka.

„Když jsme hráli a řekli, že jdou zatahovat střechu, tak mi ani nepřišlo, že je takové teplo,“ upozornila. „Ale je to lepší, že člověk není spálený a uškvařený sluníčkem. Je to i více o tenisu a ne o tom, kolik toho člověk vydrží.“

Na turnaji startovala i se svou stálou parťačkou Kateřinou Siniakovou, ale světové jedničky a dvojnásobné grandslamové šampionky neuspěly a prohrály s duem Stosurová, Čang, které si nakonec došly v deblu až pro titul.

Při zpětném pohledu Krejčíková tuší, že jí zápas vůbec nevyšel. „Každý den není posvícení. Já si bohužel vybrala horší den,“ přiznala. „Byla bych radši, kdybychom byly ve finále taky s Kačkou, ale to už nevrátím,“ dodala.

Spravit si chuť může už v sobotu ve finále mixu, který začne po finále ženské dvouhry.