Halepová o cestě samotářky: Nevím, jestli je to nejlepší řešení. Chci to risknout!

- Jan Havlovic

Simona Halepová vstoupí v australském Sydney do nové tenisové sezony s drobnou změnou oproti předešlým letům. Je bez trenéra. Světová jednička se tak rozhodla poté, co její dlouholetý kouč Darren Cahill si dal z rodinných důvodů od tenisu pauzu. „Příští tři nebo čtyři měsíce budu objíždět turnaje bez trenéra. Chci si odpočinout, alespoň po psychické stránce,“ odůvodňuje Halepová své rozhodnutí.

Její krok v závěru loňského listopadu pořádně zacloumal tenisovým světem. Aby se úřadující světová jednička rozhodla objíždět turnaje bez trenéra? Takových případů tenisová historie příliš nepamatuje.

Simona Halepová si ale chce jít vlastní cestou. A věří, že tato cesta bude úspěšná. „Příští tři nebo čtyři měsíce chci objíždět turnaje bez trenéra. Nechávám tomu volný průběh,“ vysvětluje Halepová v rozhovoru pro WTA Insider.

Až do listopadu vedl Rumunku Darren Cahill. Australský tenisový odborník se však rozhodl dát si z rodinných důvodů od tenisu na rok pauzu. „Nebyla jsem z toho zklamaná, naprosto jsem to chápala. Máme spolu nadstandardní vztah,“ povídá Halepová. „Když potřebuji, Darrenovi zavolám a on mi poradí,“ prozrazuje vítězka loňského French Open. 

Až do antukové sezony by měla být Halepová bez trenéra. Netradiční rozhodnutí podrobně odůvodnila. „Během posledních let na mě byl velký tlak. Teď trenéra nechci, protože kdybych si nějakého najala, měla bych k té osobě a k týmu závazek. Nevím, jestli je to nejlepší možné rozhodnutí, ale já to chci risknout!“ vysvětluje.

„Chci si hlavně odpočinout, alespoň po psychické stránce,“ vzkazuje sedmadvacetiletá tenistka.

Halepová má za sebou náročnou loňskou sezonu, během které sice získala na French Open premiérový grandslamový titul, ale také musela řešit zdravotní problémy s vyhřezlou ploténkou.

Světová jednička musela ukončit sezonu již v říjnu a vynechala Turnaj mistryň. „Tenis jsem nehrála skoro šest týdnů, jen jsem chodila do posilovny,“ vzpomíná. „Během té doby jsem si ale konečně užívala život na 100%. Chodila jsem mezi lidi, potkávala jsem se s kamarády. Konečně jsem objevila ten pravý život,“ lebedí s Halepová, která narazí v osmifinále turnaje v Sydney na domácí Ashleigh Bartyovou.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Our first dinner of 2019 . Looking forward to many more to come ☺️ #bestcoach #friendsalways ??? @dc10s

Příspěvek sdílený Simona Halep (@simonahalep),Led 6, 2019 v 12:06 PST