Denní menu, 20.12.2018: Úspěšný dvojboj Paroulka. Bayerlová roli favoritky nepotvrdila

- Radek Štohl, Marek Bartošík

Tři Češi se ve čtvrtek představili na tenisových turnajích. Osmnáctiletá Šárka Richterová se po úspěšné kvalifikaci poprvé v kariéře dostala do hlavní soutěže mezi profesionálkami, v turecké Antalyi však podlehla nasazené šestce Pribylovové ve dvou setech. Tadeáš Paroulek ve stejném městě bez problému zvládl první kolo dvouhry i čtyřhry. Michaela Bayerlová v Itálii nečekaně podlehla německé kvalifikantce.

Češi v akci

Richterová první duel v hlavní soutěži prohrála
Šárka Richterová (-) na ITF v Antalyi skončila v úvodním kole dvouhry. Osmnáctiletá tenistka ve svém prvním zápase v hlavní soutěži nestačila na šestou nasazenou Annu Pribylovovou (618.) 4:6, 3:6. Richterová, která se mezi dvaatřicítku nejlepších dostala z kvalifikace, si v zápase pětkrát ztratila servis, protihráčku brejkla třikrát z desíti pokusů. Ve druhém setu Češka stáhla dvakrát brejk soupeřky, na další dva ztracené servisy již neodpověděla.

Bayerlovou v Itálii zaskočila kvalifikantka
Dvacetiletá Michaela Bayerlová (601.), plnící roli nasazené šestky, prohrála s kvalifikantkou Norou Niedmersovou (1205.) 1:6, 4:6 a na turnaji v italském Ortisei končí ve čtvrtfinále. Třiadvacetileté německé tenistce stačilo na výhru 79 minut. K postupu si pomohla šesti esy. O servis nepřišla ani jednou.

Paroulkovi se v Antalyi dařilo
Až ve čtvrtek se v Turecku dostal do akce Tadeáš Paroulek. Osmnáctiletý český tenista nejprve porazil belgického kvalifikanta Gadamauriho za hodinu a 16 minut v poměru 6:2 a 6:4. Posléze uspěl i ve čtyřhře, spolu s Ukrajincem Prihodkem zdolali rakousko-polskou dvojici Diarra, Terczynski 6:2 a 6:3. V pátek si Paroulek zahraje osmifinále dvouhry a čtvrtfinále čtyřhry.

ITF/Futures

GD Tennis Cup, Antalya (muži, TUR, 15 000 USD, antuka)
1. kolo dvouhry
TADEÁŠ PAROULEK [5]  – Buvaysar Gadamauri (BEL) [Q] 6:2, 6:4

1. kolo čtyřhry
PAROULEK, Prihodko (UKR) [2] – Diarra (AUT), Terczynski (POL) 6:2, 6:3

Raiffeisen ITF Tournament Val Gardena/Sudtirol, Ortisei (ženy, ITA, 15 000 USD, tvrdý povrch – hala)
Čtvrtfinále dvouhry
MICHAELA BAYERLOVÁ (601.) [5] – Nora Niedmersová (GER, 1205.) [Q] 1:6, 4:6

GD Tennis Cup, Antalya (ženy, TUR, 15 000 USD, tvrdý povrch)
1. kolo dvouhry
ŠÁRKA RICHTEROVÁ (-) [Q] – Anna Pribylovová (RUS, 618.) [6] 4:6, 3:6