Nechce ženu ani profily na sociálních sítích. Žiji jen pro sebe, překvapil grandslamový vítěz

- Filip Lefenda

Tak trochu zvláštní interview poskytl v minulých dnech někdejší nejlepší tenista světa Marat Safin, který se rozpovídal o svém současném životě. Vítěz patnácti turnajů z okruhu ATP přiznal, že je ryzím samotářem.

„Nechci žádnou přítelkyni ani manželku. Prostě to tak je, nejsem na něco takového připraven,“ ujistil v rozhovoru pro domácí server Sports.ru.

„Mám rád trochu jiný styl života. Nechci s kýmkoliv budovat vztah ani sdílet věci z mého soukromí. Chci žít jen pro sebe, hodně cestovat. Nebýt na nikom závislý,“ pokračoval Rus, jenž zkraje tisíciletí vévodil mužskému žebříčku.

Safin, jenž míval nálepku kontroverzního tenisty, nefandí ani moderním technologiím. „Žiji nespoutaně. Nemám účty na Twitteru ani Facebooku, nepotřebuji s nikým nic sdílet. Je to jen můj život,“ vysvětloval vítěz dvou grandslamů, který během aktivní kariéry vydělal více než čtrnáct milionů dolarů.

„Doma čtu papírové noviny a sleduji dokumenty na YouTube. Dělám to tak už asi tři roky a jsem s tím naprosto spokojený,“ přiznává v osmatřiceti letech muž, jenž hledá uvolnění také v meditaci. „Jednou nebo dvakrát denně si hodinu a půl najdu. Když něco chcete dělat, vždy máte možnost si čas najít, to mi věřte,“ dodal Safin na závěr.