Pardubická juniorka: Postup do čtvrtfinále si zajistili Štěpánek, Bolardt a Vrbenský. Mezi ženami Pantůčková či Marková

- Jan Havlovic

Pardubická juniorka pokračuje v úterý třetím hracím dnem a pro tenisové fanoušky je připraven bohatý program! Přímo v Pardubicích máme i svého redaktora, a tak se můžete těšit na pozápasové ohlasy vybraných českých tenistů.

Postup do čtvrtfinále Pardubické juniorky si zajistil Michal Vrbenský, který si v dnešním zápase třetího kola poradil s Ondřejem Čtverákem po setech 6:1, 6:2. "S Ondrou jsem ještě nikdy nehrál, a tak jsem očekával, že to bude těžký souboj. Já jsem však předvedl poměrně slušný výkon a s přehledem jsem vyhrál," uvedl mladý tenista v rozhovoru pro náš web.

Postup do čtvrtfinále si zajistil také Antonín Bolardt, který dokázal Vojtěcha Prokopa, se kterým prohrál v zimě na republikovém šampionátu, ve dvou setech. Utkání se hrálo na centrálním kurtu, což vítězi tohoto osmifinálového duelu příliš nesedělo. "Chvilku jsem měl husí kůži, avšak mám nyní poměrně formu, vyhrál jsem a cítíim se dobře," uvedl Bolardt v rozhovoru pro náš web.


Antonín Štěpánek svedl v osmifinále těžký souboj s Vítkem Raisem a o postupujícím musel rozhodnout až třetí set. Z postupu se nakonec radoval nositel slavného tenisového příjmení, kterému se podařilo otočit nepříznivě se vyvíjející stav utkání. "Zápas to byl hodně těžký, neboť atmosféra na Pardubické juniorce je specifická, a tak jsem byl ze začátku zápasu hodně nervózní, nicméně jsem rád, že jsem utkání zvládl," okomentoval Štěpánek zápas v pozápasovém rozhovoru. 

Proti nasazené hráčce se prosadila v utkání třetího na pardubické juniorce Magdalena Pantůčková, která porazila hladce Adélu Wasserbauerovou 6:1, 6:3. „Dnes to byl dobrý zápas až na nějaké gemy, ve kterých jsem trochu polevila. Užívám si to tu a budu šťastná, když půjdu do dalšího kola. Ráda bych vyhrála, protože tu zvítězila i moje sestra,“ připomněla úspěch své starší sestry Gabriely, která ovládla juniorku v roce 2013.

Hlavní favoritka turnaje, nasazená jednička Johana Marková, přešla do čtvrtfinále přes Radku Bužkovou po výhře 6:4, 6:2. „Zápas to jednoduchý nebyl, Radku znám z mateřského klubu, hrajeme spolu často sparingy. Za stavu 5:1 sem trošku znervóznila, ona se zlepšila, stáhla na 4:5, ale pak jsem jí brejkla,“ těšilo Markovou.

Chlapci - dvouhra - 3. kolo

Vojtěch Prokop - Antonín Bolardt 4:6, 1:6
Antonín Štěpánek - Vítek Rais 2:6, 6:2, 6:1
František Pechala - Filip Guziur 4:6, 1:6
Evžen Holiš - Jakub Novák 6:3, 6:4
Ondřej Čtverák - Michalel Vrbenský 1:6, 2:6
Dominik Bartoň - Marek Dubský 4:6, 0:6
Daniel Janko - Albert Šprlák-Puk 2:6, 4:6
Daniel Rabas - Petr Nouza 3:6, 1:6

Chlapci - čtyřhra

Bolardt, Vrbenský - Bugaj, Šprlák-Puk 6:3, 6:2
Lušovský, Šimeček - Blecha, Zelinka 6:2, 6:2
Dubský, Nouza - Křipský, Štěpánek 6:2, 6:4
Janko, Postějovský - Holiš, Lehečka 1:6, 6:7 (5)

Dívky - dvouhra - 3. kolo

Anna Slováková - Nikola Novotná 6:2, 6:7 (5), 3:6
Veronika Přibylová - Sonja Křtěnová 1:6, 6:7 (5)
Tereza Polanská - Aneta Laboutková 6:1, 6:4
Karolína Kubáňová - Tereza Procházková 1:6, 0:6
Johana Marková - Radka Bužková 6:4, 6:2
Adriana Kovářová - Michaela Bayerlová 2:6, 2:6
Magdalena Pantčůková - Adéla Wasserbauerová 6:1, 6:3

Dívky - čtyřhra

Novotná, Wasserbauerová - Kudelová, Polanská 6:7 (5), 4:6
Bayerlová, Procházková - Kučerová, Richterová 6:3, 6:2
Marková, Slováková - Kmošková, Přibylová 6:0, 6:2
Bužková, Laboutková - Brožová, Hájková 6:4, 6:2