Blíží se konec kariéry bývalé světové dvojky? Radwanská přiznala zdravotní obtíže

- Jan Vojkůvka

Bývalá světová dvojka Agnieszka Radwanská možná nadobro skončí s tenisem. Alespoň takové spekulace probíhají tenisovými kuloáry od předčasného ukončení sezóny ze strany polské hvězdy. Radwanská, jež nehrála od září, přiznala vleklé problémy s nohou.

„Jedná se o neoperovatelný případ, žádná operace nepomůže,“ přiznala Radwanská v rozhovoru pro Eurosport. „Ať už mám na noze vysoké podpatky nebo boty na hraní, tak to bolí stejně. Jednoduše řečeno, má levá noha je tak poškozená z běhání, že přestala správně fungovat.“

Polská tenistka, jež na okruhu WTA vybojovala 20 titulů, letos stihla odehrát jen 28 zápasů. Během sezóny se dostala do semifinále v Eastbourne a dvakrát vypadla ve čtvrtfinále. Ve světovém žebříčku se propadla až na 75. místo.

„Tvoří se mi záněty, uprostřed noci se probouzím s křečemi... a nic nepomáhá, ani injekce kortizolu, ani plazma,“ podotkla Radwanská. „Teď musím hlavně hodně rehabilitovat, léčit se a zbavit se bolestí. Příštích pár týdnů ukáže, jestli se vrátím brzy na kurty, nebo jestli se vůbec ještě někdy vrátím,“ přiznala.

„Zatím jsem se nepřihlásila na žádný turnaj pro rok 2019. Nevím, kdy bych se mohla vrátit,“ dodala.

Devětadvacetiletá tenistka se letos naposledy představila v září na turnaji v Soulu. Od té doby nehrála a předčasně ukončila sezónu. Bude se vůbec ještě někdy prohánět po dvorci?