Bravo, Nole! Djokovič přerušil zápas, aby pomohl fanouškovi v nouzi

- Jan Havlovic

Novak Djokovič v tenisovém světě ukazuje již dlouhá léta, že má velké srdce. Svou dobrosrdečnost ukázala budoucí světová jednička v Paříži v duelu proti Portugalci Sousovi. Srbský tenista přerušil hru, neboť si všiml fanouška, kterému se udělalo nevolno. Tomu následně poskytl i vlastní ručník a pobídl organizátory, aby zavolali lékařskou pomoc. Djokovič si vysloužil potleskl nejen v hledišti, ale i na sociálních sítích.

Na světelné tabuli v hale Bercy svítil stav 7:5, 5:1 a Novak Djokovič se chystal podávat na vítězství v duelu proti Portugalci Sousovi. Aktuální světová dvojka ale zničehonic přerušila hru, neboť si všimla jednoho fanouška v předních řadách, který měl zdravotní problémy.

Djokovič nechal zavolat lékařskou pomoc a následně doběhl ke své lavičce pro ručník. Ten posléze poskytl staršímu pánovi, kterému se zjevně udělalo nevolno.

Čtrnáctinásobný grandslamový šampion se dočkal zaslouženého potlesku zaplněné haly Bercy a jeho gesto vyvolalo pozitivní reakce také na sociálních sítích. „Je to frajer a velký gentleman,“ shodovali se tenisoví fanoušci.

Djokovič se po krátkém přerušení vrátil na základní čáru, aby zahájil sedmý gem druhého setu. Ten dopadl pro budoucí světovou jedničku úspěšně a Djokovič si po vítězství 7:5, 6:1 zajistil místo ve třetím kole, ve kterém narazí ve čtvrtek na Bosňana Džumhura.