Ptáčata na jedničky nevyzrála. Debutantky Krejčíková se Siniakovou prošly do finále

- Jan Vojkůvka

Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou prožívají na Turnaji mistryň veleúspěšnou premiéru. Ani ve svém druhém utkání v Singapuru neztratily set a prolétly do souboje o titul. V semifinále zdolaly své krajanky Andreu Sestini Hlaváčkovou a Barboru Strýcovou 6:3, 6:2 a soupeřkám dokonce nenabídly ani jeden brejkbol!

Na servisu to byl od světových jedniček parádní výkon. Sice prohrály dohromady 14 fiftýnů, ale ani jednou nečelily brejkbolu. Na returnu naopak měly vynikající padesátiprocentní úspěšnost, když využily 3 ze 6 brejkbolů.

Duel, trvající 73 minut, přitom mohly výborně zahájit Hlaváčková se Strýcovou, které hned v prvním gemu vybojovaly shodu. Ke kýženému brejkbolu, stejně jako ve zbytku střetnutí, se však nedostaly. Rozhodující se ukázala být osmá hra. V té si světové jedničky vypracovaly dva brejkboly a druhý z nich dokázaly využít.

První set Krejčíková se Siniakovou záhy rychle doservírovaly a přiblížily se postupu do finále. Druhý set začal obdobně jako ten první, když ve druhém gemu znovu Hlaváčková se Strýcovou dokázaly na returnu vybojovat shodu, ale opět se neprosadily.

Naopak Krejčíková se Siniakovou ve třetí hře vybojovaly klíčový brejk, který navíc potvrdily ziskem dalšího brejku v sedmém gemu. Hladkou výhru poté dokonaly za stavu 5:2 čistou hrou.

Kromě postupu do finále si Krejčíková se Siniakovou zajistily také přezimování na postu světových jedniček. Jak ukazuje aktualizované pořadí světového žebříčku, z deblového trůnu už nemohou být v této sezoně sesazeny.

Ve finále si zahrají proti vítězkám druhého semifinále, v němž se utká Timea Babosová a Kristina Mladenovicová s Ashleigh Bartyovou a Coco Vandewegheovou.