Krejčíková se Siniakovou v Montréalu neproměnily mečboly a končí

- Filip Lefenda

Byl to už takřka vyhraný zápas. Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou přicestovaly na betonový turnaj v Montréalu s vizitkou vítězek posledních dvou grandslamů – Wimbledonu a Roland Garros, turnajové jedničky ale končí už v osmifinále, když proti Aojamaové s Marozavovou dvakrát nedopodávaly utkání, zahodily i tři mečboly a prohrály 6:4, 6:7(6) a 8:10.

Před podnikem v Kanadě prohrálo české duo jen jediný zápas z posledních patnácti, v zápase proti nenasazenému japonsko-běloruskému páru Aojamaová, Marozavová tak byly turnajové jedničky velkými favoritkami. Po pomalejším rozjezdu, jenž vyústil v rychlý brejk a nepříznivý stav 1:3, Krejčíková se Siniakovou zabraly a čtyřmi gemy sadu otočily. Nakonec ji vyhrály 6:4.

Do druhého dějství vstoupily Češky, jež měly v úvodním kole volný los, brejkem, ten ale nepotvrdily. Ve třetí hře vedly Krejčíková se Siniakovou, které si jako první deblový pár zajistil účast na závěrečném Turnaji mistryň, na příjmu 40:0, ani jeden ze čtyř brejkbolů ale nevyužily.

V devátém gemu už se favoritkám na returnu poštěstilo, první pokus dopodávat zápas ale nevyšel. Po dalším brejku dostaly Češky šanci na reparát, ani za stavu 6:5 ale na servisu neuspěly, byť měly za stavu 40:30 dva mečboly. V tiebreaku se za stavu 6:5 zrodil třetí, poté ale bodovaly třikrát v řadě soupeřky a na světě byl supertiebreak.

Ještě před jeho začátkem si Siniaková vyžádala pauzu na ošetření, do hry se ale vrátila. A dlouho to vypadalo, že Češky i přes dramatickou zápletku přeci jen dotáhnou zápas do vítězného konce. Po první změně stran disponovaly komfortním vedením 5:1, jenže to se brzy rozplynulo jako pověstná pára nad hrncem.

Japonka s Běloruskou získaly pět míčů v řadě a stav otočily, následně poodskočily do vedení 9:6 a disponovaly pro změnu třemi mečboly ony. První dvě šance ještě Češky na servisu zlikvidovaly, na poslední už ale nevyzrály. Nejúspěšnější deblový pár letošního tenisového ročníku tak v Montréalu překvapivě končí už v úvodním kole.

Stejnou metu nepřešly obě jmenované ani ve dvouhře. Siniaková vypadla s krajankou Karolínou Plíškovou, Krejčíková s Číňankou Šuaj Čang.

Rogers Cup, Montreal (ženy, CAN, 2 820 000 USD, tvrdý povrch)
Osmifinále čtyřhry
KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ – Aojamaová (JPN), Marozavová (BLR) 6:4, 6:7(6), 8:10