Alespoň, že máme možnost hrát doma, těší Kvitovou

- Radek Štohl

Také v následujícím ročníku Fed Cupu by se české tenistky měly opřít o služby Petry Kvitové. Osmadvacetiletá hráčka není z úterního losu, který Češkám přiřkl Rumunky, příliš nadšená, zároveň ji ale těší, že si společně se spoluhráčkami zahraje doma.

Kvitová je pro český fedcupový tým nepostradalelná. Stačí se jen podívat na letošní statistiky. V únoru nejprve porazila Golubicovou s Bencicovou, aby na výhry navázala na půdě Německa proti Görgesové a Kerberové.

Ve finále může Kvitovou a spol. čekat sesterské duo Williamsových, již ke konci července se však Češky dozvěděly jména soupeřek pro následující sezónu. A těmi jsou Rumunky v čele se Simonovou Halepovou.

„Jsou snad nejtěžší soupeř, jakého jsme mohly dostat," zhodonotila úterní dopolední los. „Není to jen proto, že mají úřadující světovou jedničku. Dnes pochopitelně nevíme, jestli Simona bude či nebude hrát," vyjádřila se k jejímu nejistému startu.

Rumunsko se v současné době může pyšnit pěti hráčkami dvouhry v TOP 60, ve čtyřhře disponují hned třemi zástupkyněmi mezi TOP 32 tenistkami.

„Výborné jsou i další hráčky, mají výbornou čtyřhru, ostatně přesvědčili jsme se o tom, když jsme u nich hrály, to nebylo vůbec snadné utkání," zavzpomínala na dva roky starý duel.

Od příštího roku platí, že finalistky předcházející sezóny mají možnost výběru, v jakém prostředí budou hrát. Česko pochopitelně zvolilo domácí půdu a na to se těší také osmá tenistka dvouhry.

„Dovedla jsem si představit i lepší los. Alespoň, že máme možnost hrát doma," zakončila česká hráčka shrnutí losování.