Unavená, ale šťastná! Jsem fyzicky úplně rozbořená, líčila Kvitová po návratu z Dauhá

- Jan Havlovic

Petra Kvitová je zpátky v Česku. Čerstvá vítězka turnaje v Dauhá dorazila v pondělí do své domoviny a o den později v areálu pražské Sparty uspořádala tiskovou konferenci. Světová desítka měla původně startovat ještě v Dubaji, ale po náročném programu se z turnaje odhlásila. „Teď bych nejradši jenom spala,“ přiznala rozesmátá Kvitová, která aktuálně drží šňůru třinácti vyhraných duelů v řadě.

Dvojnásobná wimbledonská šampionka chytla v únoru formu jako hrom! Ovládla turnaj v Petrohradu, pomohla českému fedcupovému týmu k postupu do semifinále a poté zvítězila na prestižním podniku v Dauhá. „Bylo to náročné. Během těch tří týdnů jsem se psychicky i fyzicky dost vydala,“ řekla Kvitová na tiskové konferenci v Praze. „Fyzicky se cítím úplně rozbořená a bolí mě úplně všechno,“ pokračovala.

V Kataru odehrála hned šest zápasů během šesti dní, přesto dokázala získat svůj 22. titul v kariéře. „Mám tady tyhle dvě krásné trofeje. Ta druhá (Dauhá) je cennější, ale musím říct, že ta druhá by nebyla bez té první (Petrohrad),“ hodnotila česká hráčka dva vítězné turnaje.

V Dauhá porazila Kvitová během šesti dní hned čtyři hráčky z elitní desítky. Náročností se tedy tato trofej prakticky vyrovná grandslamovému vavřínu. „Také mi to tak přišlo,“ přitakává s úsměvem světová desítka.

Náročný program se podepsal také na fyzickém i psychickém stavu Petry Kvitové. „Teď bych nejradši jenom spala,“ říká s úsměvem. „Hrály jsme většinou večer, a tak jsem šla spát vždy až tak kolem druhé, třetí ráno,“ přibližuje Kvitová náročný program.

Z toho důvodu se odhlásila z turnaje v Dubaji. „Chci si odpočinout a načerpat nové síly,“ plánuje česká tenisová dvojka. Kvitová si nyní od tenisu krátce odpočine, ale nadále bude pilovat fyzickou kondici. „Volno sice mít budu, ale neznamená to, že nebudu vůbec nic dělat,“ upozorňuje.

V pondělním vydání žebříčku WTA se Kvitová vrátila znovu do světové desítky, konkrétně na desátou pozici. Jak sama česká tenistka říká, tyhle statistiky příliš nesleduje. „Hlavně jsem nečekala, že za jeden turnaj můžu skočit až do elitní desítky,“ přiznala Kvitová, která před turnajem v Dauhá figurovala na 21. pozici.

Za necelé dva týdny se vydá světová desítka zpět do turnajového kolotoče. „Letím do Indian Wells a poté budu hrát turnaje v Miami a Charlestonu,“ odhaluje Kvitová své plány. 

 

❤️? #22

Příspěvek sdílený Petra Kvitova (@petra.kvitova),Úno 18, 2018 v 1:16 PST