Život tenisových třicátnic. Šafářová s parťačkou radí, jak udržet na vrcholu

- Jan Havlovic

Dlouhověkost. Každá z tenistek by ráda znala recept, jak se udržet na vrcholu co nejdéle. Lucie Šafářová s Bethanií Mattekovou-Sandsovou jej sice neznají, ale ve vtipném videu se snaží tenistkám poradit, jak se udržet v kondici i po třicítce. K natáčení si přizvaly Danielu Hantuchovou, Martinu Navrátilovou či Květu Peschkeovou. A znovu to stálo za to!

„Tobě už je přes třicet? To už nebude příliš jednoduché,“ říká Rob Steckley na samém začátku vtipného videa své svěřenkyni Lucii Šafářové. Jednotlivými epizodami provádí diváky Bethanie Matteková-Sandsová, která hraje televizní reportérku.

Na samý úvod přichází rozcvička. Na rotopedu se Lucie Šafářová potká s Danielou Hantuchovou a Květou Peschkeovou. „Jak už jste tady dlouho holky?“ ptá se Šafářová. „Já hodinu a půl,“ odvětí Hantuchová. Dvaačtyřicetiletá Peschkeová je na rotopedu o poznání déle. „Skoro deset a půl hodiny. Už mi nic jiného nezbývá,“ říká smířeně zkušená deblistka.

Pětinásobná grandslamová šampionka Šafářová poté bere svůj trénink v tělocvičně opravdu vážně a jednotlivé cviky dělá ve vysokém tempu. „Zpomal! Po třicítce už musíš cvičit s větším rozmyslem,“ radí Hantuchová své české kolegyni.

V podobném tempu probíhá i rozehrávka třicátnice Šafářové. Se svým koučem si dá jeden forhendový úder, to stačí. „Nesmíme to přehánět,“ zní jasně pokyn kanadského kouče.

Tenisové třicátnice se poznají, dle Šafářové s Mattekovou-Sandsovou, také podle toho, kolik času stráví u fyzioterapeuta. Česká deblistka sedí v jedné scénce obvázaná „tejpy“ na masážním stole, když v tom přijde do místnosti Daria Gavrilovová. „Nemáš támhle šedivý vlas?“ vyděsí Šafářová svou mladší kolegyni.

Česko-americká dvojice se sice pospolu na Australian Open nepředstavila, na své příznivce však nezapomněla. Šafářová s Mattekovou-Sandsovou tímto zábavným videem jistě zabodovaly u nejednoho tenisové fanouška. Od nás také velký palec nahoru!