Australian Open bez Sereny? Teprve se rozhodneme, tvrdí její kouč

- Filip Lefenda

Vystoupení Sereny Williamsové na nadcházejícím Australian Open je nejisté. Trenér americké legendy Patrick Mouratoglou v rozhovoru pro CNN potvrdil, že se třiadvacetinásobná grandslamová vítězka ve dvouhře po porodu dcery na kurtech usilovně připravuje, zda se však stihne vrátit už na úvodním grandslamu nové sezóny, zatím neví.

„Již brzy se k ní na Floridě připojím,“ prozradil pro CNN Mouratoglou. „Uvidíme, jak je na tom s kondicí, pohybem a po tenisové stránce. Na základě toho se rozhodneme, zda se Serena v Austrálii představí,“ komentoval situaci ohledně své šestatřicetileté svěřenkyně o jedenáct let starší trenér.

Williamsová letos odehrála jen dva turnaje – v Aucklandu a Melbourne. Ihned po lednovém grandslamu, který posedmé v kariéře ovládla, ukončila z důvodu těhotenství sezónu. Zkraje září se jí narodila dcerka Alexis Olympia, další milník pak Američanka zažila 17. listopadu. Právě v ten den se provdala za spoluzakladatele společnosti Reddit Alexise Ohaniana.

„Alexisova matka, jež před devíti lety zemřela, slavila v tento den narozeniny,“ vysvětlila Serena, že datum svatby nebylo náhodné. „Samozřejmě bychom si moc přáli, aby u toho mohla být také. Proto jsme zvolili alespoň tuto variantu, jak být s ní ve spojení,“ prozradila šťastná Williamsová.

O tom, zda se tenisová rekordmanka v Melbourne skutečně představí, vás budeme průběžně informovat.