Plíšková přiznala: Měla jsem románek s Kyrgiosem. Nejradši bych zapomněla

- Jan Vojkůvka

Vztahy na tenisovém okruhu? Existují a není jich zrovna málo. Své o tom ví i Kristýna Plíšková, ve které ale vzpomínka na románek s Nickem Kyrgiosem nevyvolává zrovna úsměv. Pětadvacetiletá tenistka se v pořadu Česká ulička Michala Hrdličky vypovídala nejen o tenisových radostech a strastech, ale právě také o vztazích.

V rozhovoru, který Kristýna Plíšková poskytla Michalu Hrdličkovi (celý rozhovor si můžete pustit zde), česká tenistka přiznala, že vztahy na profesionálním tenisovém okruhu rozhodně nejsou žádné tabu. „Tenistky po mně nešly. Ale nějací tenisté... Něco jsem si prožila,“ přiznala Plíšková.

„Kluci to zkouší, obzvlášť mladí, když nemají vztah. Ale zkouší to i ti, co mají vztah,“ podotkla Češka, která příliš konkrétní být nechtěla, ale jeden příklad přesto uvedla. „Měla jsem románek s Kyrgiosem, který bych nejraději vymazala. To nebylo moc povedené.“

V současnosti je ale Kristýna podobným aférkám nepřístupná. Už dva roky je šťastné zadaná s hokejistou Dominikem Volkem. Když se jí však její manažer a moderátor pořadu Michal Hrdlička zeptal, kdy bude svatba, se smíchem podobné úvahy prozatím odmítla. „Jsme spolu sotva dva roky, na to je ještě čas. Svatbu vůbec neplánujeme. Vyhovuje mi to tak, jak to teď je,“ usmála se.

Životní sezona a osudný větrák
Česká tenistka Kristýna Plíšková má za sebou statisticky nejlepší sezonu kariéry. Titul se jí sice získat nepodařilo a druhou polovinu roku by si určitě představovala lepší, ale ve světovém žebříčku vystoupala až na 35. místo a v dalším roce bude mít na co navazovat.

„Asi to byla životní sezona, ale že by byla nějaká úplně skvělá, tak to ne,“ hodnotila Kristýna. „Konec mi moc nevyšel, spíš začátek byl dobře rozjetý. Věřím, že by příští sezona mohla být ještě lepší.“

Ač si vylepšila své žebříčkové maximum, trochu ji mrzí, že nedosáhla svých cílů, které si před sezonou stanovila. „Cíl byl dvacítka, nebo alespoň třicítka. Druhá půlka sezony mi ale úplně nevyšla, navíc mě zastavilo takové podivné zranění,“ smála se česká tenistka.

Plíšková zavzpomínala na kuriózní situaci, ke které došlo na turnaji v čínském Nan-čangu, kde patřila k velkým favoritkám na triumf, ale ve druhém kole se při manipulaci s větrákem nepříjemně zranila a nescházelo mnoho, aby přišla o celý prst.

„Moje vina to rozhodně nebyla,“ mračila se na oko Plíšková. S odstupem času už je schopná o inkriminované situaci vtipkovat. „Byla jsem taková unavená po cestě do Číny, která byla náročná, k tomu bylo hrozné počasí. Omylem jsem se dotkla větráku, který mi rozřízl ruku na levém palci a s tím se nedalo pokračovat,“ vzpomínala se smíchem.

Tehdy jí ale moc do smíchu nebylo. S naseknutým palcem musela do nemocnice na šití a posléze vynechala téměř měsíc kvůli léčbě zranění.

„Je to chyba pořadatelů, já jsem v tom úplně nevině,“ vtipkovala se smíchem. „Větrák, co jsem měla doma, letěl. Lidem to přišlo vtipné. V tu chvíli mi to moc vtipné nepřišlo, ale teď už ano.“