Syn slavného otce, Sebastian Korda, vybojoval svůj první bod do žebříčku

- Jan Vojkůvka

Bývalý český tenista Petr Korda si může oddychnout. Po jeho dceři Jessice, která je úspěšnou golfistkou, se ve sportu prosadil také jeho syn Sebastian, jenž se potatil a ve svých patnácti letech vybojoval první bod do žebříčku ATP.

Sebastian Korda sice hraje pod hlavičkou Spojených států, ale v jeho žilách koluje čistá česká krev. Syn Petra Kordy (na fotografii) a Reginy Kordové, rozené Rajchrtové, se narozdíl od jejich dcery Jessicy věnuje sportu, kterému propadli oba jeho rodiče. A první velký úspěch na sebe nenechal dlouho čekat.

V americkém Buffalu startuje Sebastian na divokou kartu a na místním turnaji futures, dotovaném 10 tisíci dolary, dokázal tento patnáctiletý talent poprvé projít do druhého kola mezi dospělými. V kole prvním mu za stavu 1:6, 7:5 a 2:0 Kanaďan Becerra vzdal.

Poprvé si mezi dospělými zahrál mladý Korda loni v květnu, doposud ale šestkrát nedokázal projít kvalifikací a možnost zahrát si v hlavní soutěži prožil teprve podruhé. Poprvé tomu bylo letos v březnu na antuce v Boca Raton, kde jakožto divoká karta vypadl hned na úvod.

Aktuálně 353. junior světa díky zisku prvního bodu do žebříčku konečně bude moci získávat přinejmenším lepší pozice do kvalifikací, ne-li přímo možnost zahrát si v hlavních soutěžích i bez divoké karty. Nutno však podotknout, že ve Spojených státech je na turnajích futures obrovská konkurence a ne zřídka se musí hrát i čtyřkolové kvalifikace.

Na každý pád, slavný otec Sebastiana Kordy může být právem hrdý na svého následovníka, který již v patnácti letech, což je mezi muži obrovský úspěch, dokázal zapsat své jméno na světový žebříček.