S Rafou vyrazíme do pražských barů, smál se Federer. Ale až po Laver Cupu

- Jakub Slunečko

Jako staří známí se potkali uprostřed prosluněného Staroměstského náměstí. Tentokrát už díky Laver Cupu konečně jako spoluhráči. Pocit, který jim chyběl třináct let od počátku jejich rivality. Třešničkou na dortu by o víkendu v O2 aréně bylo, kdyby obě legendy nastoupily do společné čtyřhry.

Vrchol tenisové slasti pro každého fanouška může přijít už tento víkend. Jestli ale Federer s Nadalem skutečně nastoupí bok po boku do čtyřhry, rozhodne kapitán Björn Borg ve čtvrtek. „Hrál jsem proti Rafovi tolikrát. Strašně rád bych viděl, jak jeho topsin působí škodu na druhé straně,“ smál se Federer.

Borg už ale dříve přiznal, že nasazení téhle vysněné kombinace je pravděpodobné. „Stává se, že když jsou velká očekávání, tak vybouchnete. Nikdy jsme spolu nehráli, ani nevíme, na kterých stranách bychom stáli,“ upozorňuje Federer, že spojení dvou velikánů nemusí být nutně ku prospěchu věci.

„Jsem si jistý, že publikum by z toho šílelo, takže jen kvůli tomu by bylo skvělé, kdyby nás Björn vybral,“ otočil se Federer s úsměvem k Borgovi. Trochu tlaku na kapitána pak přiložil i vedle stojící Nadal: „Už před lety jsme mluvili o tom, že bychom si na některém turnaji zahráli spolu. Snad nás kapitán nechá hrát.“

Na hlavních hvězdách Laver Cupu je znát, jak hodně chtějí pro tým Evropy získat první triumf. Během týdne v Praze se chtějí soustředit hlavně na fyzickou přípravu, i když hlavní město Česka je velkým lákadlem.

„Město vypadá skvěle a všichni mi o něm vyprávěli, moje rodina se tady byla podívat. Tohle město milují. Já se sem ještě někdy podívám, teď jsem přijel vyhrát Laver Cup,“ řekl Nadal s tím, že tenisty v Praze nečeká žádný velký odpočinek.

„Volný čas budeme trávit se spoluhráči, musíme se bavit o sestavě,“ potvrdil Federer. „Jednoho dne se možná do Prahy vrátím s Rafou a našimi rodinami. Zajdeme do všech barů a s našimi dětmi na hřiště. Jednou si to tady v Praze ještě pořádně užijeme,“ předpovídal se smíchem Federer.

Letošní pražská mise je ale jiná – v domácím prostředí vybojovat pro Evropu první lavercupový titul.