Hvězdy ozářily Staroměstské náměstí! Nadal a Federer zvali na Laver Cup

- Jakub Slunečko

Poprvé na jednom místě, poprvé jako parťáci. Účastnící víkendového Laver Cupu dorazili na slavnostní přivítání před fanoušky na Staroměstském náměstí. Tým Světa i tým Evropy se narovnal na pódiu u stříbrné trofeje Laver Cupu. Pražskému publiku pak zamával i sám Rod Laver.

S mírným zpožděním, ale s o to větším nadšením, dorazili hráči na vyvýšené pódium uprostřed Staroměstského náměstí. Fanoušci nejdřív na vlastní oči viděli zbrusu novou stříbrnou trofej. Její předávání se má stát v tenisovém světě tradicí.

O to, aby byl Laver Cup úspěšný, se mají zasloužit hlavně dva muži, kteří na pódium vešli o pár chvil později. Roger Federer a Rafael Nadal, dva muži, co spustili na Staroměstském náměstí poprask.

Tisíce fanoušků je přivítaly bouřlivým potleskem. „Myslím si, že to bude pro všechny skvělý týden. Hrajeme proti sobě, teď máme šanci jeden druhého víc poznat a vzájemně se podporovat. Myslím si, že by to mělo být o něčem víc, než jen o tenise,“ řekl potom Roger Federer.

S Nadalem se přivítali jako staří známí. Oba v šedivých oblecích, jako jediní z celého osazenstva, s úsměvem a přátelským poplácáváním po ramenou dali Laver Cupu na Staroměstském náměstí tu nejlepší pozvánku.

Dorazila ale i další zajímavá jména – samozřejmě domácí hvězda Tomáš Berdych. Pak třeba mladý německý supertalent Alexander Zverev, světová čtyřka, která letos ve finále turnaje v Montrealu dokázala porazit Rogera Federera. Za tým Evropy se pak ukázali ještě Dominic Thiem a Marin Čilič.

Na druhé straně stanul kompletní tým Světa ve složení Sam Querrey, John Isner, Nick Kyrgios, Jack Sock, Denis Shapovalov a Frances Tiafoe.

Na pódium přišli i kapitáni obou výběrů John McEnroe (Svět) a Björn Borg (Evropa). Laver Cup začíná v pátek 22. září, soupeři do prvních zápasů budou známi ve čtvrtek po poledni.