Češi v akci: Voráčová jubilejní desátý titul nezískala

- Petr Šístek

Dvaatřicetiletá rodačka ze Zlína dnes po boku Šuko Aojamové usilovala o svůj jubilejní desátý deblový titul na okruhu WTA v kariéře. V cestě stála česko-japonskému páru dvojice Kiki Bertensová, Johanna Larssonová.

Zejména Kiki Bertensová hrála v Norimberku v mimořádné formě. Z dvoukolové kvalifikace totiž si totiž dokráčet až pro turnajový vavřín ve dvouhře a krátce po vítězství nad Marianou Duqueovo-Marinovou ve čtyřhře dokonala double. Ve finálovém utkání si obě dvojice držely svůj servis do poloviny první sady, kdy se ale nizozemsko-švédskému páru podařilo své soupeřky dvakrát brejknout a první sadu tak Bertensová s Larssonovou ovládly poměrem 6:3. Druhý set přes čtyři ztracená podání dospěl do stavu 3:3, následně si tenistky držely své servisy až do stavu 4:5 z pohledu česko-japonského páru, kdy Bertensová s Larssonovou zaznamenaly rozhodující brejk a mohly se radovat z turnajového titulu.

Do kvalifikace challengeru ve Vicenze dnes vstoupil Robin Staněk, jenž zde hrál v pozici osmého nasazeného. V úvodním kole tříkolové kvalifikace mu los přisoudil portugalského hráče Goncala Oliveiru, 515. tenistu světového žebříčku. Staněk v Itálii ale nedokázal navázat na relativně úspěšný minulý týden, kdy dokázal v Mestre dojít do 2. kola, v němž srdnatě vzdoroval Horaciu Zeballosovi, a s Oliveirou prohrál hladce 2:6 a 4:6.

Další semifinále si během své velmi úspěšné turnajové šňůry v chorvatském Bolu zahrála Magdaléna Pantůčková. V souboji o finále vyzvala první nasazenou domácí Tenu Lukasovou, nad kterou vedla již 6:3 a 2:0 a zdálo se, že vše spěje ke zdárnému konci. Poté ale mladší ze sester Pantůčkových prohrála šest ze sedmi následujících her a o postupující do finále musela rozhodnout třetí sada. V ní brněnská tenistka skvěle otočila nepříznivý stav 2:4 na 5:4 a šla podávat na vítězství, avšak to se jí nepodařilo. Prohrála následující tři gamy a finále s Terezou Mrdezovou si tak nezahraje. S účinkováním v Bolu ale může být spokojená, když přihlédneme ke skutečnosti, že v úvodním kole nadělila třetí nasazené Von Deichmannové dokonce kanára a cestou do semifinále neztratila ani set.

V plném proudu jsou také české turnaje kategorie Futures v Praze a Jablonci nad Nisou, kterým se ale budeme věnovat v samostatných článcích. 

ATP/WTA

NÜRNBERGER VERSICHERUNGSCUP (ženy, Norimberk, Německo, antuka, finále ženské čtyřhry)

Shuko Aojamaová (JPN), RENATA VORÁČOVÁ - Kiki Bertensová (NED), Johanna Larssonová (SWE) 3:6. 4:6

CHALLENGERY

TENNIS PALADIO 98 VICENZA (muži, 42 500 EUR, antuka, 1. kolo kvalifikace

ROBIN STANĚK (273.) - Goncalo Oliveira (POR, 515.) 2:6, 4:6.

ITF/FUTURES

RPM PRAGUE OPEN (muži, CZE 2, 10 000 USD, antuka)

Kompletní výsledkový servis z pražského turnaje naleznete ZDE.

JABLONEC NAD NISOU (muži, CZE 3, 10 000 USD, antuka)

Kompletní výsledkový servis z jabloneckého turnaje naleznete ZDE.

BOL (ženy, Chorvatsko, 10 000 USD, antuka, semifinále dvouhry)

MAGDALENA PANTŮČKOVÁ (598.) - Tena Lukasová (CRO, 270.)  6:3, 3:6, 5:7

VARŠAVA (ženy, Polsko, 10 000 USD, antuka, 1. kolo kvalifikace)

TEREZA KOPLOVÁ (-) - Aleksandra Buczynská (POL, -) 6:4, 3:6, 2:6

DAGMAR DUDLÁKOVÁ (-) - Caroline Ilowská (AUT, 1190.) 6:3, 3:6, 6:2

TEREZA KOLÁŘOVÁ (1143.) - Klaudia Wirová (POL, -) 6:3, 6:0

BARBORA MIKLOVÁ (1224.) - Adrianna Sosnowská (POL, -) 6:1, 6:2