Bojujte až do konce! Strýcová drží z Miami palce plzeňským hokejistům

- Filip Lefenda

Nejen tenisem je profesionální tenista živ. Typickým příkladem může být třeba Barbora Strýcová, která ačkoliv momentálně zápolí na prestižním turnaji v americkém Miami, na dálku drží palce plzeňským hokejistům ve vyřazovacích bojích v rámci Tipsport extraligy. Ti byli ve středu v Liberci za stavu 1:3 na zápasy a stejného gólového skóre po úvodní dvacetiminutovce blízko vyřazení, čtyřmi brankami však duel otočili a sérii zdramatizovali.

K tomu, že není radno nic vzdávat předčasně, vybízí i třicetiletá Strýcová, která z Plzně pochází. Obrat jejich oblíbenců jí udělal obrovskou radost, a tak se o ni podělila se svými fanoušky na sociální síti Facebook. A to jen pár hodin před jejím úvodním vystoupením na štědře dotovaném podniku na Floridě, kde jí čeká utkání se Švédkou Larssonovou.

Jako profesionální tenistka logicky nemá příliš možností zápasy Škodovky navštěvovat. Týmu, který se do čtvrtfinále play-off probojoval jakožto devátý celek po základní části skrze předkolo, tak drží palce alespoň na dálku.

„Na hokej se teď sice zrovna často nedostanu, ale moc jsem si vážila toho, když jsem mohla v listopadu házet v Plzni čestné buly,“ prozradila na toto téma Tenisovému světu a vzpomínala dále. „Měla jsem velkou radost, když Plzeň získala v roce 2013 mistrovský titul.“

Samotné Strýcové to s bruslemi na nohou rovněž jde, byť bez hokejky. „V mládí jsem se věnovala krasobruslení, takže led mám moc ráda,“ prozradila nám.

Řečeno tenisovou terminologií – první pomyslný mečbol plzeňští hokejisté v boji o semifinále odvrátili. Druhému budou čelit před domácím publikem s podporou Strýcové v zádech v pátek. To další členka českého fedcupového týmu – brněnská rodačka Lucie Šafářová fandící tamější Kometě – už může být v klidu a pomalu vyhlížet semifinále. Její tým nedal pražské Spartě ve čtvrtfinále sebemenší šanci a postoupil do bojů o finále překvapivě bez ztráty kytičky.