Šátral ovládl turnaj Futures v Mostě! Bylo to dneska těžké, svěřil se po utkání

- Jan Vojkůvka

Vyvrcholení dnes čekalo na turnaj Futures v Mostě, kde se ve finále proti sobě postavili Jan Šátral a Clement Geens z Belgie. Svůj první letošní titul si pak odnesl z dvorce český tenista.

Favorizovaný Jan Šátral ve finále, které se hrálo od 10 hodin dopoledne, potvrdil svou roli favorita a jako nejvýše nasazený si připsal svůj premiérový letošní titul. Český tenista, objíždějící stabilně turnaje Challenger Tour, se radoval z celkově osmého titulu v kariéře na turnajích kategorie Futures.

Do finále turnaje v Mostě měl vesměs hladkou cestu až do včerejšího semifinále, kdy musel proti Zdeňku Koláři odehrát tři sady. To mu však výraznou porci sil nesebralo a do finálového střetnutí s dvacetiletým Geensem nastoupil odhodlaně a s touhou uspět. Vše navíc potvrzoval i na samotném dvorci, kde v prvním setu soupeři nepovolil jediný brejkbol a zvítězil 6:3.

I druhý set přinesl Šátralovo vítězství 6:3, tentokrát však po mnohem vyrovnanější partii, při níž Geens sice sebral českému tenistovi jednou servis, ale sám o tři podání přišel a musel se před kvalitou o pět let staršího Čecha sklonit. Šátral po roce obhájil mostecký titul.

"Bylo to dneska těžké, protože je strašná zima. Podmínky nebyly úplně ideální a spíš to sedělo jemu, protože já byl spíš ten, který měl tvořit a bylo to těžký dneska. Naštěstí jsem to zvládnul a dotáhl jsem to k vítězství," byl spokojený se ziskem titulu český tenista.

Českého tenistu nyní čeká přesun směr Paříž do kvalifikace Roland Garros, což bude jeho první kvalifikace na grandslamový turnaj. Sám však přiznává, že prozatím nad tím příliš nepřemýšlí. "Zrovna dneska jsme se o tom bavili, že se vlastně vůbec ani nějak extrémně netěším. Ale myslím, že až přijedu v Praze na letiště, tak to bude lepší. Ale zatím to v hlavě nemám ještě. Každý tam jede s tím se kvalifikovat, ale konkurence tam bude velká," podotkl Šátral.

Finále turnaje v Mostě:
JAN ŠÁTRAL (1) - Clement Geens (4) 6:3, 6:3