Z náhradnice kvalifikantkou! Linda Fruhvirtová si zahraje hlavní soutěž v Římě

- Marek Bartošík

AKTUALIZOVÁNO – Linda Fruhvirtová (150.) nebude chybět v hlavní soutěži na antukové tisícovce v Římě! Česká teenagerka, která se do kvalifikace dostala až jako náhradnice, udolala ve finálovém kole zkušenou Švýcarku Viktoriju Golubicovou (74.) po hodině a 43 minutách 6:1 a 7:6(4). Stejně jako Linda se dnes úspěšně kvalifikovala i její sedmnáctiletá sestra Brenda Fruhvirtová.

Podobnou vzpruhu Linda Fruhvirtová potřebovala! Talentovaná Češka, jež nedávno oslavila devatenácté narozeniny, se přitom do římské kvalifikace dostala až na poslední chvíli díky odstoupení Francouzky Alizé Cornetové.

A nabídnutou šanci využila dokonale. Česká teenagerka v pondělním prvním kole vyřídila Britku Yuriko Lily Miyazakiovou (135.) poměrem 6:1, 7:6(2) a téměř identickým výsledkem si poradila také v úterním finálovém kole s ostřílenou Švýcarkou Viktorijou Golubicovou.

Do utkání vstoupila mnohem lépe Fruhvirtová, jež získala první čtyři gemy. Golubicová se už nezmohla na větší odpor, a tak se mladá Češka dostala po půlhodině do vedení o set.

Ve druhém dějství měla nejprve navrch třetí nasazená Golubicová, která vedla 2:0 a 3:1. Fruhvirtová otočila na 5:4 s brejkem, posléze mohla dopodávat ještě za stavu 6:5, nakonec ale musel rozhodnout tiebreak. V něm už si česká náhradnice bez větších potíží zajistila postup do hlavní fáze prestižního turnaje.

Starší ze sester Fruhvirtových si díky úspěchu v římské kvalifikaci vylepšila letošní zápasovou bilanci na deset vítězství oproti třinácti porážkám. V této sezoně vůbec poprvé vyhrála dva zápasy po sobě.

V hlavní soutěži akce Internazionali BNL d'Italia se představí i Lindina mladší sestra Brenda Fruhvirtová (102.), která přehrála ve finále kvalifikace nasazenou dvojku Océane Dodinovou (73.) z Francie po hodině a čtvrt 6:4 a 6:3.

Internazionali BNL d'Italia, Řím (ženy, ITA, 5 509 771 USD, antuka)
Finále kvalifikace
Viktorija Golubicová (SUI, 74.) – LINDA FRUHVIRTOVÁ (150.) 1:6, 6:7(4)
Océane Dodinová (FRA, 73.) – BRENDA FRUHVIRTOVÁ (102.) 4:6, 3:6