Jsem zničený, že to skončilo takhle, mrzí zraněného Lehečku. Soupeř mu poslal soucitný vzkaz

- Jan Vojkůvka

Největší semifinále kariéry pro Jiřího Lehečku na Masters v Madridu skončilo nešťastně. Kvůli zranění ve spodní polovině zad a viditelným bolestem musel v průběhu sedmého gemu úvodní sady skrečovat duel s Kanaďanem Felixem Augerem-Aliassimem. Ten jej u sítě objal a posléze mu poslal soucitný vzkaz, když na kameru napsal: „Je mi to líto, Jiří, vrátíš se.“

Už před nástupem na kurt bylo zřejmé, že Lehečka není zcela zdravotně v pořádku. Záběry ukazovaly, jak si masíruje oblast beder a při rozehrávce byly patrné menší limitace v pohybu, které se ještě více začaly projevovat, když se největší zápas Lehečkovy kariéry rozehrál.

Navzdory problémům držel s Augerem-Aliassimem krok. Po šesti gemech za stavu 3:3 však už český tenista cítil, že bez pomoci nebude moci zápas dohrát. Požádal tedy o přestávku na ošetření a spolu s fyzioterapeutem odešel na několik minut do útrob stadionu. Po návratu ovšem odehrál jen tři další fiftýny, než se při úderu soupeře do protipohybu pokusil rychle reagovat změnou směru a pouze klesl na kolena.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Tennis TV (@tennistv)

V tu chvíli už bylo jasné, že zápas po 33 minutách končí. Lehečka se po zvednutí ze země vydal k síti podat Augerovi-Aliassimeovi ruku. Kanaďan jej objal a u sítě utěšoval. Ještě než napsal zmíněný soucitný vzkaz na kameru, tak svou lítost vyjádřil i v rozhovoru po zápase.

„Nemohl jsem uvěřit tomu, co se děje, když jsem viděl, že mu jeho záda selhala. Je mi ho opravdu líto. Sám jsem si prošel zraněními. Všichni si umíme představit, jaké to je, když v takový večer nastoupíte s nadějí, že vyhrajete a postoupíte, ale nejste schopen hrát. Mám pro Jirku velké pochopení,“ řekl směrem k českému tenistovi, který zlostí zničil raketu.

Pocitům Lehečky se nelze divit. Kvůli zranění zad vynechal už turnaje v Monte Carlu a Barceloně. Vrátil se, jak věřil, plný sil a dokázal vybojovat postup do největšího semifinále kariéry. Jenže jej na Mutua Madrid Open nemohl kvůli opětovnému zranění zad dohrát.

„Jsem zničený, že jsem takto skončil ve svém prvním semifinále na turnaji Masters 1000. Přesto si z turnaje odnáším spoustu pozitivních věcí,“ vyjádřil své pocity na sociálních sítích.

Jiří Lehečka se díky postupu do semifinále posune ve světovém žebříčku na 23. místo a vyrovná své kariérní maximum. Prozatím stále figuruje ve startovní listině nadcházejícího turnaje Masters v Římě, nad jeho startem však visí velký otazník.