Překvapení v Bukurešti. Korda padl s hráčem druhé stovky

- Radek Štohl

Tento výsledek si za rámeček nepověsí. Sebastian Korda (26.) na turnaji kategorie ATP 250 v rumunské Bukurešti dohrál už v osmifinále dvouhry, ve kterém s Francouzem Gregoirem Barrerem (128.) padl po sadách dvakrát 4:6.

Třetí nasazený Korda měl v úvodním kole volno. Jeho osmifinálový soupeř se naopak musel prokousávat kvalifikací, v níž na jeho raketě skončil i bývalý 10. singlista světa Lucas Pouille (225.). V prvním kole hlavní soutěže také někdejší talent Thanasi Kokkinakis (94.).

Kordovi nevyšel nástup do zápasu, v úvodních dvou gemech získal jen tři fiftýny. Ve třetí hře si sice vzal ztracené podání zpátky, vzápětí však nezvládl ani svůj druhý servis. V sadě plné brejků si oba hráči ještě čtyřikrát dohromady vzali servis, Barrere relativně bez problémů získal úvodní sadu ve svůj prospěch.

S Kordou to ve druhém dějství vypadalo ještě hůře, prohrával 0:3. V sedmém gemu uspěl na returnu a následně dorovnal na 4:4. V závěrečné hře setu i celého střetnutí však opětovně neudržel podání, vinou čehož se s turnajem za pouhou hodinu a čtvrt rozloučil.

Gregoire Barrere ve čtvrtfinále vyzve osmičku turnaje Pedra Martíneze (57.).