Vondroušová dál postupuje ve Stuttgartu. Chystat se může na světovou dvojku

- Jan Vojkůvka

Markéta Vondroušová neztratila na halové antukové pětistovce ve Stuttgartu set ani při svém druhém letošním vystoupení. Anastasii Potapovovou z Ruska porazila za hodinu a 17 minut 7:6(5) a 6:1. Ve čtvrtfinále se Vondroušová utká se světovou dvojkou Arynou Sabalenkovou z Běloruska.

Česká favoritka, která se tento týden vrátila na kurty po měsíční pauze, plynule navázala na svůj výkon z prvního kola. V něm porazila hladce ve dvou setech Chorvatku Donnu Vekičovou.

Vondroušová byla v utkání proti Potapovové lepší hráčkou a přestože první set dospěl až do tiebreaku, měla nakročeno k mnohem rychlejšímu vítězství. V pátém gemu se totiž zmocnila prvního brejku. Potvrdit zisk servisu soupeřky se jí ovšem nepovedlo a rozhodovat tak musela až zkrácená hra, kterou wimbledonská šampionka získala nejtěsnějším možným rozdílem.

Druhý set se už proměnil v tah na jednu branku. Vondroušová se dostala do trháku 5:0 a měla dokonce nakročeno ke kanáru. Na returnu se jí ale nepovedlo proměnit mečbol. O gem později nicméně střetnutí doservírovala čistou hrou.

Světovou osmičku čeká ve čtvrtfinále světová dvojka Aryna Sabalenková, která postoupila po skreči Pauly Badosaové za stavu 7:6, 4:6, 3:3. Čtyřiadvacetiletá Vondroušová doposud svedla se Sabalenkovou šest zápasů a prohrává s ní poměrem 2-4. K poslednímu utkání došlo loni v Adelaide, kde ve čtvrtfinále zvítězila Sabalenková 6:3, 7:5. Na antuce se bude jednat o první vzájemný zápas.