VIDEO: Pravák, nebo levák? Monfils se v Monte Carlu postaral o úder turnaje

- Marek Bartošík

Všichni tenisoví fanoušci jistě vědí, že Gaël Monfils je pravák. To ale nezabránilo francouzskému šoumenovi, aby vykouzlil ve druhém kole Masters v Monte Carlu vítězný volej zahraný levou rukou! A nebyla to žádná náhoda, Monfils trefil úder čistě a nekompromisně mimo dosah svého ruského soupeře Daniila Medveděva.

Za klíčového stavu 2:6, 4:4 a 40-40 při svém podání se Gaël Monfils (40.) vypravil k síti. Jeho protivník Daniil Medveděv (4.) se v běhu pokusil o forhendový prohoz, zkušený Francouz byl ale připraven a míček nekompromisně zatloukl po čáře.

Na zmíněné výměně by nebylo nic zvláštního, kdyby ovšem sedmatřicetiletý Monfils nezahrál vítězný volej levou rukou! Raketu držel nejprve obouruč, v poslední chvíli ale využil výhodnějšího dosahu své levé ruky. Pak už se mohl zeširoka usmívat, jak to má po podobných kouscích ve zvyku.

Finalistu turnaje z roku 2016 může jedině mrzet, že od této chvíle už nezískal ani jediný fiftýn, a Medveděv tak postoupil po výhře 6:2 a 6:4 do osmifinále monackého Masters. V něm ho čeká krajan Karen Chačanov (17.).