Dva triumfy ve dvou týdnech. Loučící se Collinsová nenašla přemožitelku ani v Charlestonu

- Filip Lefenda

Danielle Collinsová si na domácí půdě opět po týdnu dokráčela pro další turnajový titul. Na zelené antuce v Charlestonu natáhla třicetiletá Američanka svou vítěznou sérii na třináct zápasů a nedala ve finále nejmenší šanci Darje Kasatkinové z Ruska. Nasazenou čtyřku deklasovala za pouhých 77 minut bez ztráty podání poměrem 6:2 a 6:1.

Collinsová zvládla ve finále prolomit hned úvodní soupeřčin servis, a sice skrze maratonský gem, který nabídl celkem osm shod a čtyři brejkboly. Ve čtvrtém gemu se Kasatkinové podařilo dvě brejkové možnosti odvrátit, jenže na příjmu šance v prvním setu nedostávala. Za stavu 2:5 navíc podruhé přišla o podání.

Agresivně hrající Collinsová vstoupila parádně i do druhého setu. Rychle si vypracovala náskok 4:0. V páté hře se dostala ruská protivnice vůbec poprvé v utkání ke dvěma brejkbolům, americká favoritka ovšem zvládla gem ze stavu 15:40 otočit a odskočit už na 5:0.

Kasatkinová následně odvrátila po pauze na servisu alespoň hrozbu potupného kanára, zakrátko už se ale z výhry 6:2 a 6:1 mohla radovat Collinsová. Po životním triumfu v Miami se zvládla velmi rychle přeorientovat na antuku a stala se od roku 2013 první hráčkou, která dokázala vyhrát v rozmezí dvou týdnů dvě akce na různých površích.

V Charlestonu přitom neměla od samého začátku vůbec snadný los. Vyzrát musela i na bývalou světovou dvojku Španělku Badosaovou, obhájkyni titulu Tunisanku Džábirovou, světovou šestku Řekyni Sakkariovou či krajanku Stephensovou, vítězku US Open.

Collinsová zkraje roku oznámila, že je tato sezóna její poslední. Ráda by co nejdříve založila rodinu, a to i z toho důvodu, že trpí chronickým zánětlivým onemocněním, které ztěžuje početí. „Jsem opravdu šťastná, že jsem mohla na posledních turnajích předvést svůj nejlepší tenis. Přesně tak bych chtěla odejít – v tom nejlepším,“ potvrdila opět, že ani výsledky z minulých dnů její rozhodnutí nezměnily.

„Existují věci, které převyšují tenis a sportovní kariéru. Učinila jsem rozhodnutí, které je pro mě nejlepší,“ zopakovala hráčka, jež si v pondělním vydání žebříčku polepšila na patnáctou příčku a dostala se před krajanky Madison Keysovou a Emmu Navarrovou na pozici americké trojky.

Další turnaj odehraje Collinsová za dva týdny v Madridu. Teď si konečně užije trochu zaslouženého volna. „Moc se na to těším, po dvou týdnech jsem unavená. Doma jsem zatím byla od Vánoc jen pět dnů. Cítím se jako dítě o prázdninách,“ smála se po pátém kariérním triumfu bývalá světová sedmička.

Credit One Charleston Open (ženy, USA, 922 573 USD, antuka)
Finále dvouhry
Darja Kasatkinová (11.) – Danielle Collinsová (USA, 15.) 2:6, 1:6