VIDEO: Hororová scéna v Miami! Francouz zkolaboval na kurtu, soupeř to schytal na sítích

- Filip Lefenda

Prestižní turnaj v Miami skončil pro Arthura Cazauxe už v prvním kole kvalifikace. V utkání s krajanem Haroldem Mayotem platil za obrovského papírového favorita, v rozhodujícím setu ale při vedení 2:1 zničehonic zkolaboval na kurtu. Vítěz jednoho letošního challengeru musel být následně transportován do nemocnice.

Cazaux před osudným gemem avizoval, že se necítí dobře, a nechal si přivolat fyzioterapeuta. Trápily ho mimo jiné křeče. Následně odehrál ještě čtyři výměny, za stavu 30:30 při podání soupeře už to ale nevydržel a svalil se těsně před returnem na kurt. Ten následně opouštěl na vozíku.

Jednadvacetiletý Francouz během úterního večera zveřejnil na svém instagramovém účtu fotografii na nemocničním lůžku se zdviženým palcem. Naznačil, že série vyšetření žádný vážnější zdravotní problém neodhalila, a že byl propuštěn.

„Už se cítím fyzicky mnohem lépe. Můj tlak a srdce jsou stabilní. Tělo si nyní musí odpočinout. Doufám ale, že se rychle vrátím na kurty,“ napsal 74. tenista žebříčku ATP a poděkoval svým příznivcům za slova podpory.

Mnozí se zprvu podivovali nad reakcí Cazauxova soupeře, jenž si to bez většího zájmu namířil k lavičce. Jak ale bylo posléze uvedeno na pravou míru, Mayot se vzápětí za svým krajanem skutečně vydal a o jeho stav se zajímal. V první chvíli si však myslel, že jde pouze o křeče, na které poukazoval Cazaux během předešlého střídání stran.