VIDEO: Alcaraz vyhrál fantastickou výměnu a pak se blýskl krásným sportovním gestem

- Jan Vojkůvka

Letošní neporazitelnost Jannika Sinnera byla ukončena. V semifinále turnaje Masters v Indian Wells padl ve třech setech (6:1, 3:6, 2:6) s Carlosem Alcarazem v devátém díle jejich vzájemné rivality. Během jednoho z klíčových okamžiků se pak projevila Alcarazova férová a přátelská povaha, když místo slavení okamžitě zjišťoval, jestli je soupeř v pořádku.

Duel, jenž byl narušen na několik hodin deštěm, strhnul na svou stranu španělský tenista, který díky tomu stanovil vzájemnou bilanci s Italem Sinnerem na 5-4. Vítězství bylo o to cennější, že Sinner v této sezoně vyhrál šestnáct zápasů v řadě a spolu s loňským Davis Cupem nepoznal hořkost porážky v devatenácti po sobě jdoucích utkáních.

Jedním z klíčových okamžiků zápasu byl brejkbol ve třetím gemu třetí sady při podání Sinnera. Oba hráči svedli urputnou bitvu a předvedli nádhernou výměnu. Přestřelku od základních čar narušila páska, která srazila Sinnerův útok podél pravé lajny těsně za síť, a Alcaraz musel nedobrovolně k síti. Míček doběhl, pak ustál prudký Sinnerův prohoz a trefil znamenitý zkrácený volej.

Italský tenista za míčkem vyběhl a vybral jej pouze za cenu obětavého skoku, při němž si lehce poranil ruku. Oblouček, který mířil na Alcarazovu stranu, Španěl dalším razantním volejem zatloukl a prorazil Sinnerovi podání. Místo toho, aby velmi důležitý fiftýn slavil, tak se okamžitě ujišťoval, jestli je jeho soupeř v pořádku. I při cestě k lavičce se neustále ohlížel, jak na tom Sinner je.

Toto krásné sportovní gesto, které by mělo sice být v tenise standardem, ale ne vždy je k vidění, jen prokázalo, jak vytříbené chování španělský tenista má.

Alcaraz se v nedělním finále pokusí obhájit loňský titul v souboji s Daniilem Medveděvem. Utkání je na programu od 22 hodin středoevropského času.