Další úspěšný týden! Samson se probojovala v Egyptě do finále

- Michal Hladký

Patnáctiletá tenistka pražské Sparty Laura Samson vstoupila na dospělý okruh ITF ve velkém stylu. Poté, co v únoru ovládla turnaj v tuniském Monastiru, se tentokrát probojovala do finále podniku v egyptském Šarm aš-Šajchu. A i když v něm česká tenistka nestačila na domácí Sandru Samirovou, tak si připsala další cenný výsledek a s ním spojené body do žebříčku WTA.

Lauře Samson úvod finálového zápasu nevyšel. V prvním setu uhrála jen 12 výměn, nevypracovala si ani jeden brejkbol. Domácí Sandra Samirová nedala patnáctileté Češce sebemenší šanci a ovládla sadu výsledkem 6:0.

Třetí hráčka juniorského žebříčku se nevzdala. Vstup do druhého dějství zvládla o poznání lépe, Egypťance prolomila servis a ujala se vedení 3:1. Bohužel o to vzápětí přišla, Samirová se vrátila do sedla a utkání po hodině a 16 minutách a setech 6:0, 6:4 uzavřela.

551. tenistka rankingu WTA triumfovala v Šarm aš-Šajchu už poosmé v kariéře. Zajímavostí je, že ze svého celkového počtu 16 singlových titulů uhrála jen jeden mimo Egypt. Stalo se tak v roce 2018, kdy si podmanila patnáctku v tuniském Hammametu.

Přestože Samson nezvládla udělat poslední krůček k vrcholu, tak přidala do své sbírky další cenný výsledek z dospělého okruhu. Vítězka únorového podniku v Monastiru se díky finálové účasti posune přibližně o sto míst, v novém vydání žebříčku WTA se bude nacházet kolem 835. příčky.

Pokud se od našeho únorového rozhovoru s nadějnou Češkou nic nezměnilo, nyní by se měla vydat zpátky domů a tvrdě se připravovat na další výzvy. A také 10. března oslavit své šestnáctce narozeniny!

Egypt 5 Sharm Elsheikh Women's Future, Šarm aš-Šajch (ženy, EGY, 15 000 USD, tvrdý povrch)
Finále dvouhry
Sandra Samirová (EGY, 551.) – LAURA SAMSON (930.) 6:0, 6:4