Nezastavitelná Valentová vyhrála v Monastiru druhý titul v řadě, ve finále dominovala

- Petr Sumbal

Tereza Valentová (688.) je v Monastiru k nezastavení. Teprve sedmnáctiletá česká tenistka získala druhý titul ve dvou týdnech, poté co ve finále turnaje ITF porazila Francouzku Audrey Albieovou (420.) po setech 6:2, 6:1. Valentová natáhla svou vítěznou šňůru už na deset utkání a odměnou jí bude kromě trofeje také další vylepšení svého žebříčkového maxima.

Valentová se do finále probojovala bez ztráty setu a v podobně dominantním výkonu pokračovala i v přímé bitvě o titul. První brejk získala sedmnáctiletá Češka v šestém gemu, díky čemuž odskočila do vedení 4:2. Následně si podržela své podání a první sadu zakončila na returnu, když proměnila hned první setbol.

Skvěle vstoupila česká tenistka také do druhého setu, hned ve druhém gemu Albieové opět sebrala servis. Menší komplikace nastaly v následující hře, kdy si Valentová poprvé v utkání neudržela podání, ale mladá Češka hned nato opět kontrovala brejkem, takže měla svůj náskok rychle zpátky a za chvíli už vedla 4:1.

Ve zbytku utkání už Valentová Albieové nedala šanci pomýšlet na obrat, v šestém gemu devětadvacetileté hráčce opět sebrala podání a následně zápas uzavřela na svém podání, když od stavu 0:30 vyhrála čtyři výměny v řadě.

Valentová se raduje z druhého titulu ve své profesionální kariéře, přičemž ten první získala minulý týden rovněž na turnaji v Monastiru. Talentovaná tenistka se tak může těšit z dalších patnácti bodů, které přitečou na její konto, a na další vylepšení svého žebříčkového maxima, měla by se posunout na začátek sedmé stovky světového pořadí.

Magic Hotel Tours by FTT, Monastir (ženy, TUN, 15 000 USD, tvrdý povrch)
Finále dvouhry
TEREZA VALENTOVÁ (688.) – Audrey Albieová (FRA, 420.) 6:2, 6:1