Dvě výhry za 82 minut! Rikl s Nouzou dominují v Nottinghamu, vyhráli 12 gemů v řadě

- Marek Bartošík

Sotva lépe si zatím mohli Petr Nouza a Patrik Rikl počínat na halovém challengeru v Nottinghamu. Češi ztratili v prvních dvou zápasech dohromady jen pět gemů a na kurtu strávili v součtu ani ne hodinu a půl. Na cestě do semifinále se blýskli i sérií dvanácti získaných her a celkem patnácti trefenými esy.

Patrik Rikl a Petr Nouza jsou na halovém podniku kategorie ATP Challenger 75 v Nottinghamu nadále suverénní. Čeští tenisté hladce zvládli i své druhé utkání na turnaji, když v deblovém čtvrtfinále porazili Courtneyho Johna Locka ze Zimbabwe a Kanaďana Kelseyho Stevensona 6:1 a 6:0.

Favorizovaní Češi sice vstoupili do utkání na rychlém povrchu ztracenou hrou na returnu, pak ale získali dvanáct gemů v řadě! Na kurtu se dnes zdrželi pouze 38 minut a 45 sekund.

V prvním kole proti čtvrté nasazené britské dvojici Scott Duncan, Marcus Willis potřebovali Nouza s Riklem na výhru 6:3 a 6:1 jen 43 minut a 44 sekund, v součtu jim tedy stačilo na postup do semifinále 82 minut a 29 sekund.

Rikl a Nouza hrají teprve druhý společný turnaj, ten první absolvovali v roce 2018. Na akci ITF v Jablonci nad Nisou tehdy prohráli až ve finále.

Pětadvacetiletý Nouza se za poslední rok výrazně zlepšil a probojoval se mezi širší světovou špičku ve čtyřhře. Aktuálně je na svém maximu v podobě 96. místa.

Taktéž pětadvacetiletý Rikl je mezi deblisty na 383. příčce, jeho potenciál je ale rozhodně vyšší. Už po challengeru v Nottinghamu by si mohl vylepšit své kariérní maximum, kterým je 342. místo ze září 2018.


Galerie