Proti Izraelcům v plném počtu! Kapitán Navrátil nominoval na kvalifikaci Davis Cupu

- Marek Bartošík

V nejsilnějším možném složení vyrazí český daviscupový tým do kvalifikačního utkání proti Izraelcům, které se uskuteční o víkendu 3. a 4. února ve Sportovním areálu Vendryně poblíž Třince. Kapitán Jaroslav Navrátil nominoval Jiřího Lehečku, Tomáše Macháče, Adama Pavláska, Jakuba Menšíka a Víta Kopřivu.

Jádro českého daviscupového týmu zůstalo stejné jako na loňském finálovém turnaji ve Valencii a Málaze, kapitán Jaroslav Navrátil pouze využil páté možnosti a povolal i Víta Kopřivu.

„Sestava bude skoro stejná jako na finálovém turnaji, budeme v nejsilnějším složení. Víťova loňská sezona byla velice dobrá, do týmu určitě patří. Důležité je, že jsou všichni kluci zdraví. Jejich výsledky sleduji,“ řekl v nahrávce pro česká média Navrátil.

Kvůli bezpečnostním opatřením, souvisejícím se situací v Izraeli, se bude hrát v menší hale na tvrdém povrchu s kapacitou pro 1500 diváků. Předprodej vstupenek bude zahájen 15. ledna. Český daviscupový tým nastoupí na domácí půdě po dlouhých pěti letech.

„Do Třince se určitě těším. Jsem moc rád, že budeme hrát v domácím prostředí. Každé utkání je těžké, ale jsme určitě velkými favority. S losem jsem spokojen. Když se dívám na výsledky Izraelců, tak hrají na futurech, sem tam na challengeru,“ zmínil Navrátil.

Nejlepším izraelským tenistou je podle žebříčku Jišaj Oliel, kterému patří až 422. příčka. V elitní pětistovce se nachází ještě 489. Daniel Cukierman.

Češi narazili na Izraelce v září 2022 v Tel Avivu a v baráži zvítězili poměrem 3:1 na zápasy. Loni se přes kvalifikaci v Portugalsku a základní skupinu ve Valencii probojovali až do závěrečného play-off v Málaze, kde ve čtvrtfinále těsně podlehli Australanům.