Operovaná kyčel drží! Mohu se hýbat bez limitace, raduje se Nadal

- Jan Vojkůvka

Sedmatřicetiletý Rafael Nadal má za sebou na turnaji ATP v Brisbane dva zápasy. Poté, co porazil 7:5, 6:1 Dominica Thiema a postoupil do osmifinále, tak ve čtvrtek deklasoval domácího Jasona Kublera 6:1, 6:2. Pro Španěla je ale nejpodstatnější fakt, že necítí žádné obtíže s operovanou kyčlí, čehož se před návratem na kurty obával.

Španělská hvězda možná ani nepočítala, že dokáže v Brisbane po takřka roce mimo kurty vyhrát dva zápasy. Stalo se tak a Nadal prošel na úvodní akci sezony už do čtvrtfinále. A co víc, dokáže vyhrávat zápasy bez bolestí.

„Jedním z pozitiv bylo, že zápasy nebyly nějak extrémně dlouhé,“ potěšilo Nadala, který přiznal, že po roce bez zápasového zatížení pro něho byly zápasy náročné, ale tělo reagovalo dobře. „Pochopitelně jsem cítil nějaké bolístky po prvním zápase. Ale poté, co jsem byl rok bez opravdové zátěže ve skutečném utkání, jsem počítal, že nějakou svalovou únavu tu a tam pocítím.“

„Podstatné ale je, že operovaná kyčel mě vůbec netrápí. To je něco, co je pro mě neskutečné důležité,“ upozornil Nadal. Ten stihl v Brisbane od začátku sezony dokonce už tři zápasy, tím prvním bylo deblové utkání po boku Marca Lopeze. Španělé v něm prohráli s domácími hráči Maxem Purcellem a Jordanem Thompsonem.

Ve dvouhře však Nadal vyhrál oba své zápasy a může se v Brisbane těšit na čtvrtfinále. Bez bolestí. „V tuto chvíli se mohu pohybovat bez jakékoliv limitace. To mě dělá opravdu šťastným, že mohu zkusit hrát ještě lépe, aniž bych se musel něčeho obávat,“ zářil na všechny strany.

Ve čtvrtfinále si Nadal střihne odvetu za deblové utkání ze silvestrovské neděle. Narazí totiž na světovou pětapadesátku Jordana Thompsona.