Dominantní Bouzková ztratila s bývalou jednadvacítkou jediný gem! V Aucklandu ji čeká atraktivní čtvrtfinále

- Filip Lefenda

Marie Bouzková prolétla na podniku WTA 250 v novozélandském Aucklandu do čtvrtfinále. Turnajová pětka potřebovala k výhře nad Amandou Anisimovovou ze Spojených států pouhých 52 minut. Američanku, jež se vrátila na okruh po více než osmiměsíční pauze, porazila suverénně 6:0 a 6:1.

Bývalá světová jednadvacítka Anisimovová se naposledy představila na kurtech loni v dubnu. Po sérii čtyř porážek v řadě si od tenisu dala pauzu. Přiznala tehdy, že se potýká se syndromem vyhoření, a ve zbytku roku už se na žádném z turnajů nepředstavila.

Letošní sezonu zahájila hned z jejího kraje v Aucklandu, kde začala cennou výhrou 7:5 a 6:4 nad Anastasií Pavljučenkovovou. V osmifinále už ovšem musela skousnout nečekaný debakl.

Bouzková čekala v minulém roce na první sezonní čtvrtfinále až do srpna. V tom aktuálním na něj dosáhla hned během úvodního týdne. S Anisimovovou na dvorci od prvních výměn dominovala a skrze dva odvrácené brejkboly nadělila protivnici kanára.

Podobný obrázek byl k vidění i ve druhém setu. Dvaadvacetiletá Anisimovová zaznamenala v jeho čtvrtém gemu čestný úspěch, na víc než jediný zápis do skóre to ale ve středu nebylo. Pražské rodačce fungoval servis. Celkově po něm ztratila pouhých osm výměn, přičemž po druhém podání za celé střetnutí jednu jedinou.

Pětadvacetiletá Češka se díky koncentrovanému výkonu může těšit na zajímavé čtvrtfinále. Její příští soupeřkou bude buď nasazená dvojka Elina Svitolinová (25.) z Ukrajiny, nebo někdejší vítězka US Open Emma Raducanuová (301.) z Velké Británie. Zápas je na programu ve čtvrtek.

ASB Classic, Auckland (ženy, NZL, 267 082 USD, tvrdý povrch)
Osmifinále dvouhry
MARIE BOUZKOVÁ (36.) – Amanda Anisimovová (USA, 373.) 6:0, 6:1