Macháč v Brisbane potvrdil roli favorita! V neděli neztratil servis a pronikl do hlavní soutěže

- Jan Vojkůvka

Český tenista Tomáš Macháč vybojoval v australském Brisbane bez ztráty setu postup do hlavní soutěže. Nejvýše nasazený tenista v kvalifikačních bojích zvládl v nedělním finálovém kole utkání s Američanem Aleksandarem Kovacevicem, s nímž dokonce neztratil ani jednou podání a porazil jej 6:4, 6:2.

Pokud první kvalifikační kolo v Brisbane přichystalo alespoň v prvním setu pro Tomáše Macháče s domácím Blakem Ellisem menší drama, finálové kolo bylo zcela v režii českého hráče. Tomu se povedlo kvalifikovat se do hlavní soutěže po vydařeném výkonu a vítězství nad Američanem Kovacevicem, kterému nepovolil ani jeden brejk.

Úvodní dějství nedělního souboje rozhodl český tenista v sedmém gemu. V něm se mu povedlo Kovacevicovi prorazit podání a sadu následně v desátém gemu čistou hrou dopodávat.

Ve druhém setu přeci jen Kovacevic dokázal alespoň zdánlivě trochu kousat a vypracoval si dva brejkboly. Využít je ovšem nedokázal a naopak Macháč předvedl na returnu výtečnou práci. První nasazený obral Američana o podání v prvním a sedmém gemu, načež v osmé hře zápas ukončil hned prvním využitým mečbolem.

V úvodním kole turnaje ATP v Brisbane čeká na Tomáše Macháče souboj se světovou třicítkou Tomasem Martinem Etcheverrym z Argentiny.